Veelzijdig netwerk

Het schrijversvak is veelzijdig, daarom de deelnemers aan WOLK ook. Schrijvers werken onder meer aan romans, spoken word performances, korte verhalen, essays, scenario’s en podcasts. Binnen het traject werken de deelnemers aan hun eigen positie binnen de letteren, maar ondersteunen zij elkaar ook in het ontwikkelen van nieuw werk. De unieke identiteit en stem van iedere maker is het vertrekpunt van het traject.

Dit jaar bestaat WOLK uit de schrijvers Twan van Bragt, Elianne van Elderen,
Onias Landveld, Isa Altink, Sandro van der Leeuw, en Eline van Wieren.

Ateliers

Een belangrijk onderdeel van WOLK zijn de ateliers, waarin de talenten samenkomen als focusgroep voor elkaars werk. In de besloten ateliers presenteren zij nieuw werk, geven ze elkaar feedback en helpen zij elkaar verder in het creatieve schrijfproces. De ateliers worden begeleid door Joost van Kersbergen. 

Wat biedt WOLK?

In 2019 is de eerste lichting talentvolle auteurs van start gegaan met het traject, waarin zij twee jaar lang intensieve begeleiding krijgen uit het literaire veld. Zo krijgen ze een vaste mentor, redactie op nieuwe teksten en een werkplaats om samen met andere auteurs hun werk te bespreken. 

Binnen het traject werken de deelnemers aan hun eigen positie binnen de letteren, maar ondersteunen zij elkaar ook in het ontwikkelen van nieuw werk.”

Samenwerkingspartners

WOLK is een talentenprogramma van Poetry Circle NowhereWatershed en Tilt. De drie organisaties werken in Noord-Brabant aan een werkklimaat voor schrijvers en woordkunstenaars. Poetry Circle Nowhere heeft circles in Tilburg en Eindhoven waarin performende schrijvers een seizoen lang werken aan spoken word. Watershed helpt schrijvers zichzelf te ontwikkelen middels zomerresidentie Camp Cushy, literaire evenementen en internationale samenwerkingen. Tilt organiseert schrijversresidenties op festivals, bij bedrijven en tijdens het jaarlijkse Tilt Festival in de Boekenweek.

1499

Selectieprocedure

WOLK opent naar verwachting in 2021 een nieuwe selectieronde middels een open call. Inzendingen worden door de een selectiecommissie, bestaande uit de partners uit het samenwerkingsverband beoordeeld en uitgenodigd voor een tweede ronde. Wil je op de hoogte blijven? Laat je emailadres achter bij Watershed. Je krijgt dan bericht wanneer het nieuwe selectieproces van start gaat. 

Wil je contact opnemen?

Mail naar Coördinator WOLK

Onze talenten