Veelzijdig netwerk

Het schrijversvak is veelzijdig, daarom de deelnemers aan WOLK ook. Schrijvers werken onder meer aan romans, spoken word performances, korte verhalen, essays, scenario’s en podcasts. Binnen het traject werken de deelnemers aan hun eigen positie binnen de letteren, maar ondersteunen zij elkaar ook in het ontwikkelen van nieuw werk. De unieke identiteit en stem van iedere maker is het vertrekpunt van het traject.

De nieuwe lichting bestaat uit: 

Süheyla Yalçin
Joshua Snijders
Gitka te Poel 
Ziya Altmış
Corinne Heyrman 
Nur Özkanli-Kasikci

Deze schrijvers gingen ze voor: Twan van Bragt, Elianne van Elderen,
Onias Landveld, Isa Altink, Sandro van der Leeuw, en Eline van Wieren.

Ateliers

Een belangrijk onderdeel van WOLK zijn de ateliers, waarin de talenten samenkomen als focusgroep voor elkaars werk. In de besloten ateliers presenteren zij nieuw werk, geven ze elkaar feedback en helpen zij elkaar verder in het creatieve schrijfproces. 

Wat biedt WOLK?

Bij WOLK krijgen de deelnemers twee jaar lang intensieve begeleiding uit het literaire veld. Zo krijgen ze een vaste mentor, redactie op nieuwe teksten en een werkplaats om samen met andere auteurs hun werk te bespreken. 

Binnen het traject werken de deelnemers aan hun eigen positie binnen de letteren, maar ondersteunen zij elkaar ook in het ontwikkelen van nieuw werk.”
4894

Samenwerkingspartners

WOLK is een talentenprogramma van Poetry Circle Nowhere, Watershed en Tilt. De drie organisaties werken in Noord-Brabant aan een werkklimaat voor schrijvers en woordkunstenaars. Poetry Circle Nowhere heeft circles in Tilburg en Eindhoven waarin performende schrijvers een seizoen lang werken aan spoken word. Watershed helpt schrijvers zichzelf te ontwikkelen middels zomerresidentie Camp Cushy, literaire evenementen en internationale samenwerkingen. Tilt organiseert schrijversresidenties op festivals, bij bedrijven en tijdens het jaarlijkse Tilt Festival in de Boekenweek.

Onze talenten