Veelzijdig netwerk

Het schrijversvak is veelzijdig, daarom de deelnemers aan WOLK ook. Schrijvers werken onder meer aan romans, spoken word performances, korte verhalen, essays, scenario’s en podcasts. Binnen het traject werken de deelnemers aan hun eigen positie binnen de letteren, maar ondersteunen zij elkaar ook in het ontwikkelen van nieuw werk. De unieke identiteit en stem van iedere maker is het vertrekpunt van het traject.

In juni 2023 startte een nieuwe groep, WOLK 3. Met: 

Schrijvers McKenna Faulkner, Tamar Slooves, Rudie Verbunt en Eva van den Boogaard,

dichters David Alberti en Trijntje van de Wouw,

rapper/schrijver Jasper (Qube) van de Bovenkamp, schrijver/performer Peer Roosen

en woordkunstenaar Odette van Heesbeen.


Deze schrijvers gingen ze voor: Frederike Luijten, Süheyla Yalçin, Joshua Snijders, Gitka te Poel, Ziya Altmış, Corinne Heyrman, Twan van Bragt, Elianne van Elderen,
Onias Landveld, Isa Altink, Sandro van der Leeuw, en Eline van Wieren.

Ateliers

Een belangrijk onderdeel van WOLK zijn de ateliers, waarin de talenten samenkomen als focusgroep voor elkaars werk. In de besloten ateliers presenteren zij nieuw werk, geven ze elkaar feedback en helpen zij elkaar verder in het creatieve schrijfproces. 

Wat biedt WOLK?

Bij WOLK krijgen de deelnemers twee jaar lang intensieve begeleiding uit het literaire veld. Zo werken ze met een vaste groep mentoren, krijgen ze aanvullend advies en ondersteuning van specialisten en (bekende) schrijvers, gaan ze op residentie en presenteren de deelnemers aan het einde van het traject hun actuele werk tijdens een live-event en in een gezamenlijke publicatie. 

Binnen het traject werken de deelnemers aan hun eigen positie binnen de letteren, maar ondersteunen zij elkaar ook in het ontwikkelen van nieuw werk.”

Samenwerkingspartners

WOLK is een talentenprogramma van literaire organisaties Watershed, Poetry Circle Nowhere, Tilt, Papieren Helden en Lebowski (uitgeverij).

Onze talenten