Aangenaam!

Ik ben Eline van Wieren en ik ben in 1993 in Middenmeer (Noord Holland) geboren. Op dit moment studeer ik Creative Writing aan ArtEZ.
 

1191

Hoe ziet je carrière er tot nu toe uit?

Ik groeide op in de Noord-Hollandse polder en ontwikkelde daar, na een kalfje geboren te hebben zien worden op dierendag, een ernstige koeienfobie.
Lange tijd dacht ik niet te hoeven studeren, omdat ik toch beroemd zou worden. Na een pijnlijke afwijzing bij Kinderen voor Kinderen besloot ik dat het verstandiger was een andere carrière te kiezen.
Toen mijn jongere broertje op een woensdagmiddag huilend uit school kwam, zijn hart was die week voor de derde keer gebroken door een meisje, wist ik het zeker. Dit zijn de dingen waarover geschreven moet worden en dat is wat ik ga doen.

Naast woorden gebruikt ik ook vaak mijn camera om momenten vast te leggen. En bak ik de lekkerste pannenkoeken ever. Mijn favoriete roman, Calamiteitenleer voor gevorderden van Marisha Pessl, lees ik minstens een keer per jaar.

Naast mijn studie Creative Writing ben ik redacteur bij literair tijdschrift Op Ruwe Planken. Er verschenen verhalen en gedichten van mij op onder andere Hard//Hoofd en De Optimist. Ook droeg ik voor bij onder andere Mensen Zeggen Dingen, Onbederf'lijk Vers en Radio 1.

Tijdens de Nijmeegse Kunstnacht droeg ik afgelopen jaar voor in een ruimte waar geen enkel licht was. interessant om op een zintuig te moeten vertrouwen tijdens een voordracht”

Wat is het tofste/meest leerzame dat je tot nu toe hebt gedaan?

Tijdens de Nijmeegse Kunstnacht droeg ik afgelopen jaar voor in een ruimte waar geen enkel licht was. Het verhaal dat ik voordroeg, moest ik dus enkel met mijn stem overbrengen. Het was heel interessant om op een zintuig te moeten vertrouwen tijdens een voordracht.