Aangenaam!

Mijn naam is Onias Landveld, geboren in 1985 te Paramaribo, Suriname. Ik studeerde aan Avans Hogeschool en Tilburg Universiteit.

Liefde

Na jaren te hebben rondgedwaald ontdekte ik mijn liefde voor het gesproken woord. In 2015 mocht ik daarvoor de Van Dale Spoken Award voor storytelling ontvangen. Het heeft me nog meer gemotiveerd om naar mensen uit te reiken. Altijd zoekende om iemand te raken met een memorabele boodschap, blijf ik met woorden banden smeden. Ik houd daarvan. Herkenning creëren door een zaadje te planten, gevoed met passie en identificatie.

Tofste ervaring

Al met al, ziet mijn carriere er zeer veelbelovend uit. Het tofste wat ik heb gedaan, was in de Heineken Music Hall optreden voor een volle zaal. Het meest leerzame was een one man show van 20 minuten bedenken. Want toen begreep ik dat daar voor een groot deel mijn hart en talent ligt. En daarnaast een expositie maken voor het Nationaal Archief.

Jorien Waanders (Poetry Circle Nowhere) over Onias:

"Toen Onias een aantal jaar terug in Tilburg aan kwam lopen bij de Poetry Circle wisten we: dit is een talent waar je niet omheen kan, hij móet verder groeien en daar hebben we hem in kunnen helpen. Inmiddels heeft hij voor een volle AFAS (voorheen Heineken Music Hall) gesproken en is hij Stadsdichter van Tilburg geworden. Maar hij kan nog steeds artistieke stappen maken door meer aandacht te besteden aan de details. Wat Onias meeneemt naar de groep is een enorm sterk gevoel voor wat er nodig is op een podium."