Tijdens de Talent Talks geven makers in een interview setting een kijkje in de keuken van hun maakproces. Aan de hand van eigen gekozen fragmenten komen we erachter wat de makers inspireert en hoe hun werkproces verloopt.

De Talent Talks zijn een concept van Pop Up Cinema, de interviews worden verzorgd door Meike van Zandvoort.

Met de expo Van Hier & Verder toont Kunstloc het talent dat in Brabant groeit en bloeit. Makers uit verschillende disciplines tonen hun werk. Alle deelnemende makers hebben een talentontwikkelingstraject afgelegd binnen het programma TalentHub Brabant.

Talent Talk gasten donderdag 30 september

Tosca van der Weerden, Abee en Bram van Helden.

In het werk van illustrator en animator Tosca van der Weerden staan vaak onverschrokken vrouwen centraal. Naast haar werk als illustrator, animator en het runnen van een Etsy-winkel, werkt Tosca als docent-assistent / producer op de kunstacademie AKV | St. Joost, dezelfde academie als waar ze illustratie studeerde voordat ze er in 2018 haar master in animatie behaalde.
Tosca volgt het talentontwikkelingstraject Next. “Ze onderzoekt en bevraagt urgente en actuele thematieken als gender- en diversiteitskwesties op een geheel eigen manier. We zijn ervan overtuigd dat Tosca echt impact kan maken en verandering tot stand kan brengen middels haar werk en haar vraagstelling.”, aldus de partners van talenthub Next.

Abee (Alyssa Bottse,1995) begon op haar 15e liedjes te schrijven en nam in die tijd ook geregeld covers op die zij op Youtube plaatste. Hierdoor kwam ze op de radar bij een management uit Rotterdam, die haar sindsdien bijstaan in haar muzikale carrière. Inmiddels heeft zij getekend bij Universal Music Publishing.
In 2019-2020 volgde Alyssa een talentontwikkelingstraject bij Music Hub Brabant. Volgens haar mentor Steffi Blonk (programmeur bij de Effenaar), zit het met die muziek wel goed: "De muziek van Abee klinkt erg internationaal, wat genoeg zegt over hoe ver zij hierin is.”

Bram van Helden (1988) is theatermaker en geeft steeds een andere vorm aan zijn werk (theater, performance, installatie en expositie). Op dit moment volgt hij een driejarig ontwikkelingstraject bij PLAN, talenthub voor theater, circus en dans. Zijn werk roept een vergelijkbare verstilling en verwondering op zoals die ook in de natuur te ervaren is. Vaak staat het op theatrale wijze leven inblazen van objecten centraal. Bijvoorbeeld in de groeiende reeks Future Zen Garden, waarin plastic organismes de performers zijn. De afgelopen jaren was het werk van Bram onder andere te zien op Theaterfestival Boulevard, Festival Cement, Dutch Design Week, Over het IJ festival, Festival Twee Turven Hoog en Theaterfestival De Parade. De komende jaren heeft Bram als doel een stevige bodem te creëren voor zijn makerschap in zowel de theater- als beeldende kunstsector.

reserveer hier je kaarten voor 30 september

Talent Talk gasten donderdag 14 oktober

Catherina losifidis, Onias Landveld en Jing Wang.

Catherina Iosifidis studeerde in 2019 af als regisseur aan de kunstacademie AKV St.Joost. Ze schreef en regisseerde de korte film STER, een fictiefilm waarin ze werkte met dansers en won de St. Joost penning.
Catherina: “Ik ben nu bezig met een nieuwe korte film AMY & MAY. Dit wordt mijn eerste korte film na het afstuderen. Mijn ambitie is om speelfilms te regisseren en te schrijven. Op het moment ben ik ook mijn commercieel portfolio verder aan het ontwikkelen en hoop ik ook commercials en videoclips te mogen regisseren. Catherina volgt op dit moment een traject bij talenthub Next.

Onias Landveld (Paramaribo, 1985) is een echte verhalenverteller. Hij schrijft, spreekt, dicht en inspireert. Zijn talent deelt hij graag via concepten, workshops en spreek cursussen. Maar het podium is waar hij het liefst staat. Onias nam deel aan de eerste editie van WOLK, talentontwikkelingstraject voor literatuur. Jorien Waanders (Poetry Circle Nowhere, partner binnen talenthub WOLK) over Onias: "Toen Onias een aantal jaar terug aan kwam lopen bij de Poetry Circle wisten we: dit is een talent waar je niet omheen kan, hij móet verder groeien en daar hebben we hem in kunnen helpen. Inmiddels heeft hij voor een volle AFAS gesproken en is hij Stadsdichter van Tilburg geworden.” Op dit moment is Onias in de theaters te zien met zijn nieuwe voorstelling Kunu.

Jing Wang is danser, organisator van Planet Pop’N en industrieel ontwerper. Binnen zijn talentontwikkelingstraject bij talenthub Design To Market werkt hij aan de doorontwikkeling van Kozen. Met dit jureringssysteem voor dans battles worden dansers in een battle op een eerlijker wijze dan voorheen beoordeeld. Het systeem is ook inzetbaar bij livestreams. Jing maakt met Kozen online deelname en kijken toegankelijk en mogelijk. Jing Wang: “Ik zit met mijn project Kozen in een transitiefase van een oud naar nieuw product, juist daarvoor is het fijn om bij Design to Market betrokken te zijn want daar krijg ik de handvatten om dit proces goed te doorlopen.”

Reserveer hier je kaarten voor 14 oktober