Na haar VWO opleiding ging Abee samen met haar management kijken hoe ze zich als zangeres wilde profileren. "We zijn gaan onderzoeken met wat voor muziek ik naar buiten wilde treden en welk gevoel we daar bij wilde oproepen. Aangezien ik tot dan toe vooral singer songwriter was op gitaar, werd dit een lange zoektocht. Ik ben toen met verschillende producers, muzikanten en schrijvers gaan werken en tijdens mijn verblijf in Londen ben ik verliefd geworden op R&B."

Bij de schrijfprocessen die daar op volgden ontdekte ze steeds meer wie ze was en kwam ze steeds meer tot de kern van haar muziek, wat een doorgaand proces is. "Ik heb een hele fijne studio in Eindhoven en daar zit ik eigenlijk elke dag te werken. Binnen dit proces kan ik steeds meer, maar wordt daarin nog steeds bijgestaan door mijn management. Zeker omdat zij zelf ook muzikanten zijn, kunnen ze me op dat gebied altijd goed helpen. Daarna ga ik dat met mijn producers verder uitwerken."

Music Hub Brabant

Volgens haar mentor van Music Hub Brabant, Steffi Blonk (programmeur bij de Effenaar), zit het met die muziek wel goed: "De muziek van Abee klinkt erg internationaal, wat genoeg zegt over hoe ver zij hierin is. We zijn nu bezig met een analyse om te kijken waar ze staat en waar ze naartoe wil, en daarbij wordt best diep gegraven. Op basis van die analyse wordt een plan van aanpak met tijdlijn uitgezet."

Samen met Music Hub Brabant wordt vooral gezocht naar de juiste mensen die kunnen helpen om Abee’s imago/beeld neer te zetten, overeenkomstig met de visie die zij daarover heeft. Denk daarbij aan vormgeving, video's en foto’s. Steffi: "We kijken met Abee heel erg naar de branding, hoe zij in de markt geplaatst wil worden. Aan haar artistieke verhaal hoeven we niet te komen, want dat is dik in orde, zeker met het team dat ze om zich heen heeft gebouwd."

Abee: "Ik wil graag tijdens het traject mijn nieuwe single uitbrengen en verschillende assets creëeren. Waar het eerder ontbrak aan video clips en promo materiaal, gaan we daar nu heel uitgebreid op inzetten. We willen voor de release van de volgende single een marketingcampagne opzetten, om daar begin volgend jaar op verder te borduren met de release van de EP." Zelf kwam Abee met een art director en een duidelijke visie voor dit project, waar Music Hub Brabant haar in ondersteunt.

Mentor Steffi Blonk, De Effenaar
De muziek van Abee klinkt erg internationaal, wat genoeg zegt over hoe ver zij hierin is. Aan haar artistieke verhaal hoeven we niet te komen, want dat is dik in orde, zeker met het team dat ze om zich heen heeft gebouwd.”