De vorig jaar aan AKV|St. Joost afgestuurde Catherina Isosifidis viel op met haar korte fictiefilm STER waar ze onder andere de St. Joost Penning voor kreeg. Een fictie film waarin ze werkte met dansers en non-acteurs die ook heel fysiek aanvoelt.

De partners zijn onder de indruk van niet alleen de thematiek, en regie, maar ook door de visuele en auditieve benadering die Catherina kiest. Daarnaast weet Catherina in haar aanvraag hele duidelijke doelen voor haar persoonlijke ontwikkeling te formuleren, en geeft ze een realistische kijk op die ontwikkeling. De partners zijn onder de indruk van de zeer eigen stijl, de grote zelfreflectie en de verhalen die ze kiest om te vertellen.

Catherina Iosifidis in de Filmkrant over STER
Ik had tijdens het schrijven al wel een idee van hoe de film eruit moest komen te zien. Zoals het gebruik van de handheld camera, zodat ik in alle vrijheid de danseressen kon volgen. Ik wist ook dat ik gebruik wilde maken van het geluid van de ademhaling en voetstappen. Maar ik wilde aanvankelijk ook heel veel muziek gebruiken. Dat is pas veranderd tijdens de montage. Sommige dingen kun je niet op voorhand bedenken. Pas later zie je dat iets werkt door het weg te laten. Dat er al muziek in de film zit zonder dat je die letterlijk hoort.”