De vorig jaar aan AKV|St. Joost afgestudeerde Catherina Iosifidis is regisseur, filmmaker en fotograaf. Ze wist de aandacht op zich te vestigen met haar korte film STER, een fictiefilm waarin ze werkte met dansers en non-acteurs. Voor deze productie ontving ze onder andere de St. Joost Penning.

"Ik had tijdens het schrijven al wel een idee van hoe de film eruit moest komen te zien", vertelt Iosifidis. "Zoals het gebruik van de handheld camera, zodat ik in alle vrijheid de danseressen kon volgen. Ik wist ook dat ik gebruik wilde maken van het geluid van de ademhaling en voetstappen. Maar ik wilde aanvankelijk ook heel veel muziek gebruiken. Dat is pas veranderd tijdens de montage. Sommige dingen kun je niet op voorhand bedenken. Pas later zie je dat iets werkt door het weg te laten. Dat er al muziek in de film zit zonder dat je die letterlijk hoort."

Next

Iosifidis maakt deel uit van het Next Talent Program, het talentontwikkelingstraject voor film en av in Brabant. Next wordt ondersteund door PlaygroundsBROETNatlab, Herrie Film & TVBredaPhotoThe PanicsSubmarine ChannelAKV|St. JoostKaboom animatiefestival. Mede mogelijk gemaakt door Provincie Noord-BrabantFilmfonds en Kunstloc

Director, camera & edit: Catherina Iosifidis
Vocals: Sterre Nacca
Muziek: CRZE
Lyrics: Sterre Nacca, Braz
Mix: Sebastiano Nacca + Ash
Mastering: Martijn Ruytinx

Ontdek meer over Catherina