Image: FEMI door Dwight Fagbamilla 

De partners die dit traject hebben opgezet zijn Playgrounds, BROET, Natlab, AKV|St. Joost, Submarine Channel, The Panics, Kaboom film festival, Herrie Film & TV en BredaPhoto.
 
Zij selecteerden de volgende acht makers:
Catherina Iosifidis, Festus Toll en Victoire Elekonawo (duo Victoire x Festus – VXF), Dwight Fagbamilla, Tosca van der Weerden, Daphna Awadish, Juliana Erazo, Eline van der Kaa en Aswin Baaijens.

Met deze groep van acht makers en verhalenvertellers selecteerden de partners filmmakers die een duidelijke artistieke handtekening hebben en verhalen vertellen die minder vaak gehoord worden. Bovendien kiezen deze nieuwe stemmen ervoor om hun soms schurende verhalen op verschillende innovatieve en discipline-overstijgende manier te laten zien, in installaties, AR-belevingen, (korte) documentaires, muziekvideo’s en webseries. Al hun werk ademt cinema, maar zij zoeken naast de meer traditionele paden juist ook onconventionele manieren om hun publiek te bereiken.
 
Next is een talentontwikkelingstraject op maat en richt zich film, documentaire, animatie, virtual reality, games en visual effects. Samen met de geselecteerde talenten wordt een jaar lang een persoonlijk programma ontwikkeld en doorlopen. De deelnemers presenteren tijdens een event passend bij hun positionering en project de resultaten van hun onderzoek en ontwikkeling. Workshops en masterclasses worden op maat ontwikkeld. Dit workshop-programma wordt voor een deel ook opengesteld voor andere filmmakers en animatoren zodat meer Nederlands talent zich kan professionaliseren en verdiepen. Daarmee draagt het programma bij aan de creatieve sector in de provincie.  
 
Voor Next werden filmmakers voorgedragen door een brede vertegenwoordiging uit de Nederlandse en Brabantse film- en creatieve industrie. Dit resulteerde in maar liefst 35 aanmeldingen van ontzettend hoog niveau voor het traject. Het aantal aanmeldingen bewijst dat Next inspeelt op een prangende behoefte in het Brabantse audiovisuele landschap.  
 
Next wordt mogelijk gemaakt door Provincie Noord-Brabant, Kunstloc en het Nederlands Filmfonds.