Filmmaker Aswin Baaijens wil mensen verbinden met echte verhalen. Verhalen die laten zien wat het betekent om mens te zijn. Verhalen die iets zeggen over onze angsten, onze pijn maar ook onze dromen. Verhalen die door middel van wijsheid en ervaringen delen, laten zien dat we allemaal het zelfde zijn.
Vanaf jongs af aan liep Aswin al met een handy-cam films te maken met vrienden en op een latere leeftijd ontwikkelde hij een passie voor filosofie en psychologie. Dit combineert hij nu in zijn huidige werk.

Met zijn debuut kortfilm ‘Hoort Erbij’ een film over het menselijke verlangen om erbij te horen, heeft Aswin een aantal film festivals gedraaid en prijzen gewonnen. Dit heeft vele deuren geopend waardoor Aswin nu op weg is naar zijn eerste speelfilm ‘Brandkast’ een film over de verborgen gevoelswereld van de man.

Aswin Baaijens
We leven in de tijd van social media en zijn allemaal erg goed in het delen van onze successen.We zijn omringd met verhalen over nieuwe spullen en vakanties. Ook veel van de media kanalen en film studios dragen hier aan bij en gebruiken verhalen enkel als een verdienmodel. Hierdoor blijft alles op de oppervlakte en wordt stijl verkozen boven betekenis. En dit is jammer want zonder echte verhalen drijven we verder uit elkaar.”
de partners in Next
Aswin Baaijens is een maker die een gedegen hybride beroepspraktijk heeft opgebouwd en een realistisch beeld heeft voor de toekomst waar persoonlijke projecten en commerciële projecten naast elkaar bestaan. Hij combineert verschillende genres, maar heeft voor Next een duidelijke focus op fictie. Interessant is bovendien dat deze maker ook duidelijke schrijfambities heeft. De partners zijn onder de indruk wat hij heeft opgebouwd en voor elkaar krijgt, en ziet dat hij, ook doordat hij deels autodidact is, met Next echt een aantal grote stappen kan gaan zetten. ”