Daphna heeft zelf in verschillende landen gewoond en verkent de betekenis van 'thuis' in haar werk en ontwikkelt momenteel een nieuwe animatiedocumentaire Swimming With Wings, gefinancierd door het Nederlandse filmfonds. Ze gebruikt mixed media om persoonlijke verhalen op een unieke en intieme manier weer te geven. Daphna studeerde af aan de Bezalel Academy of Art and Design (BA) en aan de AKV St. Joost Master Institute of Visual Cultures (MA). Ze is ook curator van verschillende programma's voor filmfestivals en leidt creatieve workshops, terwijl ze als onafhankelijk illustrator werkt. Ook geeft ze les aan AKV|St. Joost.

Daphna heeft een zeer authentieke eigen artistieke handtekening en gebruikt mixed media om haar verhaal te vertellen. Haar geanimeerde documentaires en het gebruik van archief materiaal in haar werk, vallen internationaal op. Zo won ze de Fantastic Award van International Animation Filmfestival Stuttgart.

Daphna was al een tijdje filmmaker in Israël toen ze besloot om haar kennis te verdiepen en in Brabant verder te studeren. Na de Master Animatie besloot ze in Nederland te blijven en hier haar freelance praktijk voort te zetten. De partners in Next vinden dat deze gedreven maker met een internationaal netwerk behouden moet blijven voor de Nederlandse creatieve industrie. Daphna is een absolute aanwinst en laat zien dat de doorontwikkeling van internationaal talent in Brabant begint.