Aangenaam!

Ik ben Elianne van Elderen. 
(Ik ben ten eerste een schrijver van gedichten en korte verhalen, en daarnaast maak ik ook beeldende kunst zoals installaties en schilderijen. Vroeger wilde ik astronaut en diepzeearcheoloog worden, en ik hou van geurkaarsjes, de Nachtwacht, skateboarden zonder jas en plantenillustraties in encyclopedieën.).

Op 27-11-1997 ben ik geboren in Best waar ik 20 jaar heb gewoond, sinds mei 2018 woon ik in Arnhem. Ik heb twee jaar Griekse en Latijnse Taal en Cultuur gestudeerd aan de Radboud Universiteit Nijgemegen en ik zit op dit moment in het tweede jaar van Creative Writing aan ArtEZ, Arnhem. 

Hoe ziet je carrière er tot nu toe uit?

Ik schrijf voornamelijk poëzie en korte verhalen, die ik ook regelmatig voordraag op (literaire) podia, zoals Onbederf’lijk Vers festival, Stukafest Preview en Amsterdamse Museumnacht. Ook volg ik een schrijfopleiding (Creative Writing) en nam ik in 2017-2018 deel aan het talentontwikkelingstraject van Tilt. Ook stond ik in 2018 in de finale van Write Now! en op de shortlist van de Editio Debutantenschrijfwedstrijd, en won ik onder andere de eerste prijs poëzie en de derde prijs proza bij de Interuniversitaire Literaire Prijs, waardoor mijn gedichten werden gepubliceerd in DW B. Voor Tilt Inc was ik in 2018 Writer in Residence bij de Provincie Noord-Brabant. Naast tekst op papier, probeer ik te experimenteren met het combineren van tekst en beeld of andere kunstvormen, wat onder andere te zien is op Instagram

Naast tekst op papier, probeer ik te experimenteren met het combineren van tekst en beeld of andere kunstvormen.”

Wat is het tofste/meest leerzame dat je tot nu toe hebt gedaan?

Naast uiteraard mijn opleiding, vond ik het voordragen op Tilt Festival in 2018 (bij Radio Wobtit) erg tof en leerzaam, omdat dat mijn eerste optreden op een literair festival was. Daarnaast vond ik het mogen meedoen aan het finaleweekend van Write Now! ook echt geweldig. Naast dat het heel gezellig was, kregen we veel workshops van schrijvers en performers waar ik veel van geleerd heb, maar ook van de gesprekken met uitgevers en gevestigde schrijvers.