Waar/wanneer/hoe is je liefde voor woorden ontstaan?
Tijdens de voorleesmomenten voor het slapen gaan, als mijn moeder voorlas uit de boeken van Annie M.G. Schmidt. Op avonden dat ze niet voorlas, smeekte ik haar om toch langs te komen. Later kon ik mezelf tot laat in de avond verliezen in Harry Potter en Ellendige Avonturen. En dan moest mijn moeder me eraan herinneren dat ik de volgende dag op tijd moest opstaan om naar school te gaan. 


Welke thema en/of onderwerp komt veel terug in je werk?
Sociaal-maatschappelijke thema’s zoals discriminatie, ongelijkheid en diversiteit komen vaak terug in mijn werk. Dit omdat mijn leven getekend is door deze onderwerpen en ik hier woorden aan wil geven. Om het alledaagse leven vanuit verschillende perspectieven te vertellen. Om diversiteit gewoon te maken.


Waar werk je nu aan?
Op dit moment werk ik aan een roman geïnspireerd op het verhaal van de liefde tussen mijn ouders. Het speelt zich af in Turkije en Nederland, hoe twee mensen van twee totaal verschillende werelden verliefd op elkaar worden. Het gaat over alle complexiteit die hierbij komt kijken, over cultuurverschillen en vooroordelen. En het gaat over de verrijking en schoonheid van twee mensen die ongeacht alles samenkomen.