De aanpak

Vier galeries slaan de handen ineen en bieden een groep talentvolle kunstenaars een coachingstraject aan. Het gaat om Jan van Hoof Galerie en Galerie Mieke van Schaijk, beiden gevestigd in Den Bosch, Luycks Gallery in Tilburg en Galerie Nasty Alice in Eindhoven. Gezamelijk selecteren zij talenten voor het traject. Daarin staat kennisoverdracht, netwerk en deskundigheidsbevordering centraal. In samenwerking met Kunstloc Brabant krijgen talentvolle beeldend kunstenaars, die na hun opleiding een aantal jaren bezig zijn, een steuntje in de rug om een plek te veroveren in het kunstcircuit. Daarnaast biedt jump! galeries de kans om onderzoek te doen naar de huidige én toekomstige positie van de kunstgalerie.

De kunstenaars krijgen gedurende anderhalf jaar zowel een gezamenlijk als een individueel traject aangeboden. Ze krijgen de ruimte om zich op artistiek vlak te ontwikkelen. Door het volgen van cursussen en trainingen kunnen zij zich vaardigheden eigen maken die ondersteunend kunnen zijn in het opbouwen van hun beroepspraktijk. Bijzonder aan dit project is dat de galeries hierin samenwerken en hun kennis en netwerk beschikbaar stellen. 

 

1423
De tweede editie van jump! ging van start met de expositie Kick-off jump! 
Deze expositie was van 4 januari t/m 27 januari 2019 te zien in Kunstpodium T in Tilburg. 

 

Samenwerkingsverband

Het samenwerkingsverband wordt gevormd door een viertal galerieën. In deze editie zijn Galerie Jan van Hoof uit Den Bosch en Luycks Gallery uit Tilburg net zoals vorig jaar van de partij. Nieuw zijn Galerie Nasty Alice uit Eindhoven en Galerie Mieke van Schaijk uit Den Bosch. De projectleiding/coördinatie is in handen van ervaringsdeskundige Petra Cardinaal die in de vorige editie participeerde met Galerie Pennings. 

Selectieprocedure

De vier betrokken galeries scouten talenten in het werkveld. Deze talenten worden op een longlist geplaatst waaruit een selectie wordt gemaakt. Naast de artistieke visie en potentie van het talent wordt ook gekeken naar werkhouding en instelling. Het talent moet gedurende 18 maanden bereid zijn om tijd en energie te investereen in het talentontwikkelingsprogramma van jump!

Onze talenten

Nieuws & agenda