De aanpak

Zes kunstinstellingen slaan de handen ineen en bieden een groep talentvolle kunstenaars een coachingstraject aan. Het gaat om Galerie Mieke van Schaijk (’s-Hertogenbosch), Make Eindhoven (Eindhoven), Luycks Gallery (Tilburg), Pennings Foundation (Eindhoven), Museum Jan Cunen (Oss) en Galerie Nasty Alice (Eindhoven). Bij jump! staan kennisoverdracht, netwerk en deskundigheidsbevordering centraal. In samenwerking met Kunstloc Brabant krijgen talentvolle beeldend kunstenaars een steuntje in de rug om een plek te veroveren in het kunstcircuit. Daarnaast biedt jump! de deelnemende instellingen de kans om samen te werken en gezamenlijke doelen te formuleren.
 
De kunstenaars krijgen gedurende anderhalf jaar zowel een gezamenlijk als een individueel traject aangeboden. Ze krijgen de ruimte om zich op artistiek vlak te ontwikkelen. Door het volgen van cursussen en trainingen kunnen zij zich vaardigheden eigen maken die ondersteunend zijn in het opbouwen van hun beroepspraktijk. Bijzonder aan dit project is dat drie galeries, een museum, een werkplaats en een presentatie-instelling hierin samenwerken en kennis en netwerk beschikbaar stellen.

2480

Samenwerkingsverband

Het samenwerkingsverband wordt gevormd door zes kunstinstellingen. In deze derde editie zijn Galerie Mieke van Schaijk, Luycks Gallery en Galerie Nasty Alice net zoals de vorige editie van de partij. Nieuw zijn Museum Jan Cunen en Make Eindhoven. Pennings Foundation was eerder betrokken bij de eerste editie en sluit opnieuw aan. De projectleiding/coördinatie is in handen van ervaringsdeskundigen Petra Cardinaal en Merel van den Nieuwenhof.

Selectieprocedure

Ruim dertig kunstkenners bestaande uit professionals afkomstig uit het kunstvakonderwijs, musea, presentatie-instellingen maar ook individuele kunstenaars is gevraagd een talent voor te dragen aan de hand van enkele criteria. Het resultaat is een longlist waaruit de betrokken partners minimaal 12 talenten selecteren. Het talent moet, naast het hebben van een duidelijk binding met Noord-Brabant, bereid zijn om zich gedurende achttien maanden in te zetten door tijd en energie te investeren in het talentontwikkelingsprogramma van jump!

7714

Onze talenten