De aanpak

8 kunstinstellingen slaan de handen ineen en bieden een groep talentvolle kunstenaars een coachingstraject aan. Het gaat om Galerie Mieke van Schaijk (’s-Hertogenbosch), Make Eindhoven (Eindhoven), Luycks Gallery (Tilburg), Pennings Foundation (Eindhoven), Museum Jan Cunen (Oss), Galerie Nasty Alice (Eindhoven), De Cacaofabriek (Helmond) en Vincent van GoghHuis (Zundert). Bij jump! staan kennisoverdracht, netwerk en deskundigheidsbevordering centraal. In samenwerking met Kunstloc Brabant krijgen talentvolle beeldend kunstenaars een steuntje in de rug om een plek te veroveren in het kunstcircuit. Daarnaast biedt jump! de deelnemende instellingen de kans om samen te werken en gezamenlijke doelen te formuleren.
 
De kunstenaars krijgen gedurende 1,5 jaar zowel een gezamenlijk als een individueel traject aangeboden. Ze krijgen de ruimte om zich op artistiek vlak te ontwikkelen. Door het volgen van cursussen en trainingen kunnen zij zich vaardigheden eigen maken die ondersteunend zijn in het opbouwen van hun beroepspraktijk. Bijzonder aan dit project is dat 3 galeries, 2 musea, 2 presentatie-instellingen en een werkplaats hierin samenwerken en kennis en netwerk beschikbaar stellen.

2480

Samenwerkingsverband

Het samenwerkingsverband wordt gevormd door 8 kunstinstellingen. In deze vierde editie zijn opnieuw Galerie Mieke van Schaijk, Luycks Gallery, Galerie Nasty Alice, Museum Jan Cunen, Make Eindhoven en Pennings Foundation van de partij. Nieuw zijn De Cacaofabriek en Vincent van GoghHuis. De projectleiding/coördinatie is in handen van ervaringsdeskundigen Petra Cardinaal (Pennings Foundation) en Merel van den Nieuwenhof (Museum Jan Cunen).

Selectieprocedure

Voor eerdere edities werden ruim 30 kunstkenners bestaande uit professionals afkomstig uit het kunstvakonderwijs, musea, presentatie-instellingen maar ook individuele kunstenaars gevraagd een talent voor te dragen aan de hand van enkele criteria. Het resultaat was een longlist waaruit de betrokken partners minimaal 12 talenten selecteerden. Deze editie (#4) hebben we het anders aangepakt. Kunstenaars moesten zichzelf aanmelden via een gezamenlijke Open Call met collega-talenthub Inversie. Het talent moet, naast het hebben van een duidelijk binding met Noord-Brabant, bereid zijn om zich gedurende 18 maanden in te zetten door tijd en energie te investeren in het talentontwikkelingsprogramma van jump!

7714

Wil je contact opnemen?

Petra Cardinaal (Pennings Foundation) de projectleider van jump!

Instagram
Website

Mail naar Coördinator jump!

Onze talenten