Aangenaam!

Ik ben Remy Neumann, in 1988 geboren te Geleen. Ik studeerde aan AKV| St. Joost in Den Bosch en werk nog steeds in die stad.
 

1110

In zijn werk wil Remy Neumann het hebben over thema’s die de dagelijkse beslommeringen overstijgen. Zijn grootste angst is de dood, maar er is één kracht die sterker is: Transformatie.

In het oude Egypte geloofde men dat je macht over iets krijgt door er de naam van te weten. Intussen leven we in een maatschappij waar we naast de namen van dingen ook alle andere data verzamelen. Je kan alle gegevens van iemand weten, maar pas als je diegene ziet kun je gestalte geven aan de informatie. Remy gelooft dan ook dat je pas macht over iets kan krijgen als je het gezicht ervan kent.

Het gezicht van transformatie is altijd in beweging, daarom streeft Remy ernaar om schilderijen te maken die iets van deze dynamiek in zich dragen.

Remy Neumann Als je naar een schilderij kijkt zie je een opeenstapeling van transformaties; de verfhuid herbergt alle ideeën en beelden die onder de oppervlakte zitten. ”

Remy Neumann in de pers

Jegens & Tevens - Wandelen met Remy Neumann