Hoe is het met je en jouw kunstenaarschap?

Het gaat goed, ik sta nu op een punt in mijn kunstenaarschap waarbij ik meer naar de toekomst kijk. Welke stappen wil ik maken in de komende tijd? Hoe ga ik dat realiseren? Naast schilderen op doek wil ik ook murals gaan maken. Lekker schilderen op grote schaal met een goede planning. Ik werk veel samen en produceer werk in verschillende disciplines. Ik ben bezig met een poppenspel en performances in samenwerking met een danser en een muzikant. Daarnaast ben ik bezig met voorbereidingen voor mijn eerste korte film. Maar de basis blijft voor mij altijd het schilderen.

Hoe kijk je terug op jouw deelname aan jump!?

Ik kijk met veel plezier terug op mijn deelname aan jump! Het was een periode waarin ik ontzettend veel heb geleerd. Op inhoudelijk gebied ben ik sterker geworden en ik heb de mogelijkheden gekregen om mijn eerste samenwerkingen aan te gaan. Dit is mij zo goed bevallen dat mijn kunstpraktijk nu heel erg gericht is op samenwerkingen met andere makers. Mijn deelname aan jump! heeft ook veel bijgedragen aan de ontwikkeling van het zakelijke en organisatorische gedeelte van mijn kunstenaarschap. Hierdoor kan ik nu werk maken waar ik eerst alleen maar van droomde.

Remy Neumann
Ik kan nu werk maken waar ik eerst alleen maar van droomde.”

Welk advies kun jij geven aan de deelnemers van jump! en beginnende kunstenaars?

Doe dingen waar je zelf energie van krijgt en zorg dat je weet waar je kracht ligt. Werk vanuit je sterke punten en als je dingen wil maken waar skills voor nodig zijn die je niet hebt, werk dan samen met iemand die een expert is op dat gebied. En zorg ervoor dat je mensen een intrigerende ervaring kan bieden die het waard is om bij jou terug te komen.

Website jump!

Wil je contact opnemen?

Mail naar Coördinator jump!