GRENSWERK

Grenswerk is een residency die wordt georganiseerd door Jeroen Vrijsen en Aagje Linssen. De residency waar Remy Neumann aan heeft meegedaan was de tiende editie. Twee weken lang heeft hij met zeven andere kunstenaars gewerkt,geleefd en een fijne groepsdynamiek gecreëerd. 

Na de werkperiode hield de groep een expositie in MOM artspace in Hamburg. Als afsluiting presenteren zij een expositie in TAC met werk dat is ontstaan na de werkperiode. Remy presenteert twee werken.

Remy Neumann
De twee werken verschillen nogal van elkaar. De een is een heel klassiek schilderij met een lijst, en de ander een stuk experimenteler. In de laatste ben ik verder gegaan in een onderzoek naar wat de mogelijkheden zijn als je een gat in het paneel maakt. Een soort doorkijk naar een laag onder het schilderij. In dit geval heb ik er een tv achter geplaatst waar filmpjes op worden afgespeeld. Een constante stroom aan beelden die interfereren met het geschilderde oppervlak van het schilderij. Echter zijn er maar kleine flarden van het beeldscherm zichtbaar, er ontstaat poëzie in de relatie tussen de bewegende pixels en het stilstaande schilderij. ”

jump!

Door jump! heeft Remy de residency en materialen gefinancierd die hem in staat hebben gesteld om dieper in te gaan op zijn onderzoek. Het werk in deze tentoonstelling is een verkenning in de zoektocht naar nieuwe manieren om de interactie aan te gaan met de kijker. 

Meer over jump!