Van kleins af aan was Yannick al met muziek bezig, maar de echte passie ontstond tijdens zijn stage bij het inmiddels ter ziele gegane Tilburgse festival Incubate. Daar kwam hij met veel stijlen in aanraking en zag hij dat muziek ook een professioneel pad kan zijn. Met een van de directeuren van Incubate begon hij het eerder genoemde Cairo Liberation Front. Daarmee lag de focus op Egyptische electro chaabi. Dit bleek een succes formule wat resulteerde in (grote) shows in binnen- en buitenland.

Yannick is echter veel meer dan dat. Zo bracht hij donkere hiphop uit onder de naam G.O.D. en is hij ook onderdeel van het groeiende Intercept records, waar Coloray en French II ook hun muziek op uitbrengen. Op dat label verscheen afgelopen september zijn debuutalbum ‘Nadja’, een plaat vol textuur en detail die je kunt vinden in de mix van afrobeat, breakbeat en nu-jazz.

Als Ramses3000 heeft hij zijn vinger in verschillende pappen en is hij een spil in de Tilburgse elektronische muziek scene. Zo heeft hij al diverse residenties mogen doen en werkt hij momenteel aan verschillende projecten. Dit is dan ook het perfecte moment voor Ramses3000 om zich op het Talent Hub Brabant traject te storten!

7843