Ramses3000

In de winter van 2022 verbleef multidisciplinair kunstenaar Yannick Verhoeven, beter bekend als Ramses3000, drie maanden lang in Park Zuiderhout. In dit voormalig missiehuis annex verzorgingshuis werkte Verhoeven tussen de paters en de broeders aan het vervolg op ‘Nadja’, zijn debuutalbum dat zowel door nationale als internationale pers goed werd ontvangen. Geïnspireerd door rustgevende muziek stelde Verhoeven als doel om muziek te componeren waarbij de luisteraar kan ontspannen en de prikkels van de dagelijkse drukte kan verwerken. Om deze muziek te kunnen componeren onderzocht Verhoeven de werking van het menselijk brein. Hij raakte geïntrigeerd door de effecten van muziek op het brein en op wat voor manier muziek wordt verwerkt door dat brein. Daar is de titel ‘Thalamus’ uit ontstaan, de naam voor de hersenkern die onmisbaar is bij het verwerken van muziek. Door de gesprekken en het bijwonen van misdiensten raakte Verhoeven verslingerd aan klassieke muziekstijlen als gregoriaans, barok en renaissance. Deze stijlen combineerde hij vervolgens met geluiden uit zijn eigen muziekwereld, de wereld van synthesizers en keyboards. Het resultaat is een kruisbestuiving geworden, waarbij de klassieke en de digitale wereld elkaar ontmoeten en  invloeden langskomen van onder andere ambient, new age, post-rock en psychedelische muziek.

7992

Oscar Peters

Tijdens het November Music festival zal Oscar Peters een deel van een compositie ten gehore brengen met de naam "Breath". Dit werk is gecomponeerd voor, en wordt uitgevoerd door, vijf zelfgebouwde experimentele pijporgels. Deze orgels worden aangestuurd door computers die de luchtdruk van elke orgelpijp nauwkeurig kunnen regelen, wat resulteert in een compositie die varieert van weelderig klinkende akkoorden en vervormde harmonische verhoudingen tot dichte klusterformaties. De compositie is in december 2022 uitgebracht bij het in Londen gevestigde 33-33 Records.

7994

Paloma Lazaro Arteaga

Paloma zal haar eigen muziek en improvisaties spelen samen met kemenchespeler Emine Bostanci. Het wordt een intiem optreden met zang, kleine percussie en kemenche. Daarnaast zal Paloma ook op 5 november op het festival optreden, waar ze muziek zal spelen van haar debuut album, ‘RITUAL’, samen met Johannes Fend (bass) Sjoerd van Eijck(piano) and Vinsent Planjer ( drums en percussie).

7995

Stef Joosten

Bassist Stef Joosten is bassist en geeft les aan de AMPA en is een veel gevraagd speler en gaat zich nu meer als maker ontwikkelen. Komend jaar gaat hij de studio in om met verschillende duo bezettingen zijn werk ‘More Life’ op te nemen. Met dit project gaat Stef in de intieme duosetting op zoek naar introspectie en verbinding tussen twee (muzikale) identiteiten. Op November Music speelt hij samen met pianist Jeroen van Vliet delen uit ‘More Life’ en improviseren ze. 

7996

Amin Ebrahimi

Componist Amin Ebrahimi kwam eind 2018 vanuit Iran naar Tilburg om te studeren aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Inmiddels werkt hij als composer en dirigent, onder andere voor het Brabant Chamber Orchestra. Saxofonist Tom Sanderman speelt deze avond zijn werk ‘Persians Makes Walls of Bricks’ voor alle vier de saxofoons en Loop Station waarin hij zich heeft laten inspireren door de architectuur van zijn geboorteland Iran.

7993

De Music Hub Night belooft een avond te worden vol muzikale verrassingen en vernieuwingen, waarbij elk van bovenstaande artiesten hun unieke bijdrage levert aan het rijke spectrum van de hedendaagse muziek. Het is een niet te missen evenement voor iedereen die geïnteresseerd is in de toekomst van muziek.

Overig Music Hub Brabant nieuws: