Ondertussen is het genre waar Oscar zich in begeeft iets verschoven, hij raakte namelijk in de ban van elektronische- en experimentele muziek door de Willem Twee Analog studio’s in Den Bosch.
 

Daar volgde hij een cursus, waardoor hij in aanraking kwam met ‘meer experimentele genres.’ Hierdoor ging Oscar zich meer focussen op het componeren van elektronische muziek. “De Willem Twee Analog studio’s waren wat dat betreft erg inspiratievol, omdat daar een unieke combinatie van apparatuur uit de jaren 40, 50 en 60 staat. Meer en meer werd het werkveld verlegd naar klanksyntheses en het maken van composities daarmee, waardoor het ‘dansgedeelte’ uit de muziek verdween.”

In 2022 ronde Oscar zijn bachelor af aan het conservatorium in Den Haag, in de richting sonologie en sindsdien is de nadruk komen te liggen op het componeren van nieuwe muziek. Zo heeft hij dit jaar een compositie geschreven voor Rewire Festival in Den Haag. Voor die compositie gebruikte Oscar onder andere zelfgemaakte pijporgels. Een van de facetten die hij tijdens het Talent Hub traject wil uitwerken is het schrijven van nieuwe composities voor instrumenten in combinatie met zijn elektronica en pijporgels. “Ik denk dat Talent Hub perfect is om hier nog meer mee te gaan experimenteren en connecties te gaan maken met nieuwe muzikanten en kunstenaars.’

7839