7859
Het‘Secret Artists in Residence’ podium bestond uit 2 glazen cabines  waar bezoekers konden genieten van muzikale experimenten en speciale samenwerkingen. Penny Roox trapte deze editie op vrijdagmiddag af, zij speelde een akoestische versie van de single die in het najaar zal worden uitgebracht. Na haar was Rianne Wilbers aan de beurt en de vrijdagmiddag werd afgesloten door Mathilde Nobel die een speciale set deed met Brian Omen.Aan de week voorafgaand aan BKS hebben enkele Nederlandse producers, onder leiding van Intercept labelmates Ramses3000, French II en Milio, zich in een ander Artist in Residence project gestort. Zij konden namelijk via Stichting Ateliers een week lang gebruik maken van een Tilburgse boerderij om samen muziek te maken. Het resultaat hiervan, afgewisseld met jamsessies met bevriende artiesten, kon je op vrijdagavond van 20u tot 1u horen en zien.
Op zaterdag kwam De Toegift naar BKS. De band gaf twee shows: een improv set tijdens Secret Artists in Residence  en een ‘gewone’ set met de heerlijke mix van jazz en folk die we van hen kennen. De laatste in een sprookjesachtige setting op het festival terrein. Ook Max Frimout gaf een speciaal optreden in de cabines, samen met Jisoo Park & Maarten Vos. Het spontane plan ontstond om mee te spelen met Park en Vos in de nacht van 01:00 tot 04:00. Jisoo op de drumcomputer, Maarten en Max op de modulaire synthesizers. Samen hebben ze 3 uur techno gemaakt.
Voordat Sarah Neutkens op een van de grotere podia van BKS een speciaal gemaakt commissie stuk opvoerde met Kamarata Zuid, speelde ze een andere set tijdens Secret Artists in Residence. Daarna was het dringen bij de cabines, want Mood Bored is een band waar je nu al niet meer omheen kunt. Net voor hun UK tour speelden zij een stampende set, waarmee direct duidelijk werd waarom zoveel mensen naar hun show kwamen kijken en waarom dit Secret Artists in Residence zo’n succes is...

Meer over Music Hub Brabant