Nominaties en prijzen

De talenten die mee hebben gedaan aan een van de talenttrajecten van de hubs van TalentHub Brabant vallen regelmatig in de prijzen, worden genomineerd, doen mee aan prestigieuze expo’s en festivals. Dat levert dan nog weer meer bezoekers, volle zalen en lovende recensies op.

In de periode van 2020 tot 2022 werden binnen TalentHub Brabant maar liefst 46 nominaties en prijzen in de wacht te gesleept waaronder ook een Gouden Kalf en de BNG Bank Theaterprijs. 

Check de cijfers over TalentHub Brabant

Nieuwe successen

En ook afgelopen tijd zijn er weer mooie successen toegevoegd aan de lijst. 

Design to Market-ontwerper Iris Bekkers heeft de 'Grow! Competition van Cor Unum Ceramics gewonnen met haar studio Babel. 

Nina Noël Raaijmakers deed vorig jaar mee aan talenthub Next en dit jaar deed ze tijdens het filmfestival in Cannes mee met het Dutch Talents to Cannes programma van CineSud. 

Makersduo Plankton Collectief Sonja van Ojen en Hendrik Kegels is met de voorstelling ‘Om de hoek woont een struik’ genomineerd voor de Zwitserse Grünschnabel-Preis. Ze zijn daarmee één van de vijf genomineerden. Plankton doet mee aan het talentontwikkeltraject van PLAN, de hub voor de podiumkunsten. 

En onlangs werd bekend dat Jesse Fischer, deelnemer aan Inversie, genomineerd is voor de Koninklijke Prijs voor de Vrije Schilderkunst. Hij is overigens niet de eerste deelnemer van TalentHub die kans maakt op deze prijs. In 2022 was ook Fang Mij oud-deelnemer van talenthub jump! genomineerd. 

Meer over TalentHub Brabant