Data in beeld

Bij TalentHub Brabant staat alles in het teken van de ontwikkeling van talentvolle makers tot gevestigde kunstenaars in Brabant. Daarbij is de TalentHub zelf ook altijd in ontwikkeling. Voor de periode 2020-2022 hebben we alle data over de werking van de hubs verzameld en in beeld laten brengen. Toen deden in totaal 104 talenten meegedaan aan dit Brabantse talentontwikkelprogramma. Inmiddels staat de teller op meer dan 250 talenten.

Alle datavisualisaties over TalentHub Brabant van 2020-2022 bij elkaar

TalentHub Brabant op de kaart

De basis voor de ontwikkeling van deze talenten in de professionele kunsten ligt in Brabant, maar het netwerk om dat mogelijk te maken reikt ver voorbij de provinciegrenzen. Nationaal en internationaal neemt het aantal connecties toe. In de periode 2018-2020 telden we 120 connecties. In de periode 2020-2022 is het aantal connecties al flink toegenomen tot 209.

Onmisbare basis voor talentontwikkeling

Het aantal hubpartners is de afgelopen jaren constant gebleven. Het samenwerkingsverband dat zij met elkaar vormen om de talenten zo goed mogelijk te begeleiden biedt de onmisbare en unieke basis onder het talentontwikkelingsprogramma.

Onmisbare basis voor talentontwikkeling

Inversie

De talenthub voor visuele kunsten is opgezet door Kunstpodium T, TAC en Witte Rook en heeft als partners Stedelijk Museum Breda, Willem Twee Kunstruimte en Grafisch Atelier Den Bosch die ieder een ander aspect in de beroepspraktijk vertegenwoordigen.

Meer over deze hub voor de visuele en beeldende kunsten

Design to Market

Deze hub is een samenwerkingsverband van negen toonaangevende designinstellingen: Dutch Design Foundation, Kazerne Foundation, Designforum, Designmuseum Den Bosch, Museum van Bommel van Dam (Venlo), Het Nieuwe Instituut (Rotterdam), KOP, Microlab en MuseumW (Weert). 

Meer over deze hub voor designers

WOLK

Dit is een talentenprogramma van literaire organisaties Watershed, Poetry Circle Nowhere, Tilt, Papieren Helden en Lebowski (uitgeverij).

Meer over deze hub voor woordkunstenaars

Music Hub Brabant

Dit is het samenwerkingsverband van dertien Brabantse podia, festivals en professionele instellingen, zowel uit de nieuwe muziek, jazz als uit de popmuziek: 013, Effenaar, Muziekgebouw Eindhoven, SchouwburgConcertzaal Tilburg, Paradox, Mezz, November Music, Intro In Situ, Paviljoen Ongehoorde Muziek, Willem Twee, Gebouw-T, Groen Engel, De Pul.

Meer over deze hub voor Brabantse musici

NEXT

In Next staat talent op het gebied van innovatief bewegend beeld (animatie, illustratie, virtual reality, games, visual effects, documentaire, documentaire fotografie en immersieve kunsten) centraal. Samen met 9 landelijke partners is het talentontwikkelingstraject Next vormgegeven. De partners zijn Submarine Channel, The Panics, Kaboom animationfestival, AKV|St. Joost, BredaPhoto, Herrie Film & TV, BROET, Natlab en Playgrounds. 

Meer over deze hub voor film, animatie en immersieve kunsten

Jump!

Dit is het talentontwikkelingstraject voor jonge beeldend kunstenaars in Brabant. Acht kunstinstellingen slaan de handen ineen en bieden een groep talentvolle kunstenaars een coachingstraject aan. Het gaat om Galerie Mieke van Schaijk (’s-Hertogenbosch), Make Eindhoven (Eindhoven), Luycks Gallery (Tilburg), Pennings Foundation (Eindhoven), Museum Jan Cunen (Oss), Galerie Nasty Alice (Eindhoven), De Cacaofabriek (Helmond) en Vincent van GoghHuis (Zundert).

Meer over deze hub voor beeldend kunstenaars

PLAN

Dit is het samenwerkingsverband van elf culturele partners in Brabant, waarbij met zorg geselecteerd jong podiumkunsttalent geholpen wordt om de eigen artistieke signatuur en werkwijze te ontwikkelen. Ontwikkeling op maat, verfijnd en geïnspireerd door de oprechte betrokkenheid van de elf partners. PLAN wordt gedragen door: Festival Cement, Theaterfestival Boulevard, DansBrabant, Het Zuidelijk Toneel, Festival Circolo, De Nieuwe Vorst, Podium Bloos, Parktheater Eindhoven, United Cowboys, Theater Artemis en de Verkadefabriek.

Meer nieuws over TalentHub Brabant: