Door het gebruik van het genre van de geanimeerde documentaire begon ze andere stemmen te horen en besloot ze die nieuwe en andere verhalen te vertellen en versterken met het ‘filter’ van bewegende tekeningen, om een extra dieptelaag aan de verhalen van die nieuwe stemmen toe te voegen.

Juliana is ook een freelance illustrator en motion graphics-kunstenaar met een grote liefde voor digitaal schilderen, grafisch ontwerp, 2D-bewegende beelden en celanimatie. De afgelopen 5 jaar heeft ze een freelance praktijk opgebouwd en heeft ze gewerkt voor klanten als FIFA, Google, Abbot en YouTube. 

Juliana Erazo startte haar carrière in haar thuisland Colombia. Omdat in Colombia maar beperkte studie- en werkmogelijkheden aanwezig zijn voor creatieve makers, filmmakers en kunstenaars, besloot Juliana na een aantal jaren werkervaring verder te studeren in Brabant, Den Bosch, de Master Animatie van AKV| St. Joost. Brabant en Nederland zijn inmiddels belangrijke pijlers in haar ontwikkeling en ze heeft zich gevestigd in Den Bosch. Brabant speelt een essentiële rol in de ontwikkeling van deze internationale maker zowel in onderwijs als talentontwikkeling.


Juliana is geselecteerd vanwege haar hoge niveau van onderzoek, haar actuele thematiek, haar grote kennis van het discours, en indringende story telling. Haar animaties hebben een zeer specifieke esthetiek. Deze sociaal geëngageerde maker zal in dit traject niet alleen de connectie met de Nederlandse industrie bewerkstellingen, maar andersom ook haar internationale netwerk verbinden met Brabantse makers en haar kennis als meer ervaren maker teruggeven aan de andere geselecteerde Next-talenten.