Juliana Erazo is een van oorsprong Colombiaanse visual artist die onlangs de Animation Master aan AKV|St. Joost heeft afgerond. Haar werk richt zich diep op het reflecteren van de vrouwelijke ervaring in verschillende contexten en culturen waaruit verschillende vormen van strijd bestaan: van lichaamsnormativiteit, seksualiteit en moederschap.

Juliana is freelance illustrator en motion graphics-kunstenaar met een grote liefde voor digitaal schilderen, grafisch ontwerp, 2D-bewegende beelden en celanimatie. De afgelopen 5 jaar heeft ze een freelance praktijk opgebouwd en heeft ze gewerkt voor klanten als FIFA, Google, Abbot en YouTube. 

Brabant

Juliana Erazo startte haar carrière in haar thuisland Columbia. Omdat in Columbia maar beperkte studie- en werkmogelijkheden aanwezig zijn voor creatieve makers, filmmakers en kunstenaars, besloot Juliana na een aantal jaren werkervaring verder te studeren in Brabant, Den Bosch, de Master Animatie van AKV| St. Joost. Brabant en Nederland zijn inmiddels belangrijke pijlers in haar ontwikkeling en ze heeft zich gevestigd in Den Bosch. Brabant speelt een essentiële rol in de ontwikkeling van deze internationale maker zowel in onderwijs als talentontwikkeling.

Mujer Nueva

‘Mujer Nueva’ of ‘New Woman’, is een visueel gedicht, een ode aan vrouwelijkheid. Bekijk op de website van Erazo hoe ze te werk ging.

Ontdek meer over Juliana