Deze 3-daagse workshop is voor iedereen die betrokken is bij het vertellen, vormgeven, maken en vertonen van film en audiovisuele producties. Van scenarioschrijvers, scriptcoaches en regisseurs, tot producenten, distributeurs en screeners en iedereen in het visuele team van productieontwerpers tot cameramensen.

Deze workshop richt zich op vragen rond representatie, diversiteit en inclusie die opduiken tijdens het maken van een film of audiovisueel project. Samen gaan we op zoek naar de verschillende lenzen waardoor je naar de wereld kunt kijken. Dit doen we aan de hand van inspirerende voorbeelden en case studies, maar ook aan de hand van eigen projecten. Dit kan een project in ontwikkeling zijn, of een bestaande productie waarin je deze vragen bent tegengekomen.

De workshop wordt geleid door Winnie Roseval (adviseur diversiteit & inclusie en onderzoeker bij het lectoraat Inclusief Onderwijs, Haagse Hogeschool). Daarnaast spreken filmmakers Aiman Hassani, Tosca van der Weerden en Juliana Erazo over hun werk. Deze makers doorliepen allemaal het Next traject. 

4, 5 en 15 april 
Playgrounds office | Eindhoven
kosten: 275,- inclusief lunch
voertaal: Engels

Mede mogelijk gemaakt door FilmForward en Next Talent Program / Playgrounds

Meer info en registreren