TalentHub Brabant in het nieuws

Mood Bored - Music Hub Brabant (2023)

Zangeres Myrte Driesenaar van de indierocktrio Mood Bored is de winnaar van de Jacques de Leeuwprijs en krijgt 10.000 euro. Ze studeert aan de Rockacademie in Tilburg en is door de jury uitgeroepen tot meest talentvolle student van de Hogeschool voor de Kunsten.

Lees het artikel 

 

Frederike Luijten - WOLK (2022)

Frederike Luijten (1998) is een schrijver die met haar werk nieuwe vormen opzoekt en interdisciplinaire samenwerkingen aangaat. In juni is ze uitgeroepen tot de nieuwe stadsdichter van Tilburg.  De stadsdichterscommissie boog zich over negentien aanmeldingen en koos drie kanshebbers. Luijten viel op vanwege ‘de rijpheid van haar werk'. 

Lees het artikel 

 

Iris van der Meule - Next (2022)

Ook in het Eindhovens Dagblad stond het mooie nieuws dat staatssecretaris regionale filmmakers een enorme financiële impuls geeft. Maker Iris van der Meule werd naar aanleiding van dit nieuws door de krant bevraagd over haar deelname van 2020 tot 2022 aan het Noord-Brabantse talentprogramma Next van Playgrounds: ,,Dankzij Next heb ik geld en tijd gehad om intensief te werken aan mijn eerste project als afgestudeerde filmmaker: de VR-productie Gay Simulator. Next biedt maatwerk voor waar jij op dat moment mee bezig bent. Als beginner kreeg ik een coach en ondersteuning bij het vinden van financiering. Ook kwam ik in contact met een producent.” 

Lees het artikel

 

Camilla Blue - Music Hub Brabant (2020)

Noem haar vooral geen hokjesmuzikant: ‘Dan maar iets minder commercieel, daar zit ik niet mee’, zegt ze in een interview van het Brabants Dagblad.

Lees het interview

 

Justus van den Elsen - Next (2020)

In de podcast Hub! vertelt Justus van den Elsen over het zoeken naar een balans tussen artistiek vrijheid en commercie.

Het Brabants Dagblad publiceerde een groot artikel over zijn filmbedrijf Fabel Film dat hij runt met twee andere filmmakers. 

Lees het artikel 

 

 Music Hub Brabant

Meerdere talenten die ooit deelnamen of dit jaar meedoen aan Music Hub Brabant speelden dit jaar op Best Kept Secret. Meerdere artiesten speelden er ook vanuit een artist in residence project. 3voor12 schreef daar een artikel over. 

Lees het artikel

 

Meer over TalentHub Brabant