Justus van den Elsen is mede-eigenaar van het Tilburgse filmproductiehuis Fabel Film. Hier regisseert hij commercials en campagnes voor een verscheidenheid aan opdrachtgevers, waaronder de Efteling, Rabobank en de Gemeente Tilburg. In 2019 kwam zijn korte folkhorrorfilm 'de Gloeiige' uit, die na zijn première op het Imagine Film Festival in Amsterdam door verschillende internationale filmfestivals werd opgepikt.

In 2019 bracht hij de korte documentaire ‘de Kunst van het Falen’ uit en het jaar daarna werd hij geselecteerd voor het talentontwikkelingstraject NEXT ('20-'21). Daar werkte hij aan zijn vaardigheden als regisseur en scenarist, onder begeleiding van ervaren coaches. Tijdens dit traject schreef hij het scenario voor ‘De Bosrand’ en begon hij met de voorbereidingen voor ‘Achter de Deur’, beiden onder begeleiding van Anne Barnhoorn.

In 2022 werd Justus geselecteerd voor de Netflix Writersroom. Tijdens dit traject werden zijn vaardigheden als scenarist verder ontwikkeld onder begeleiding van Matthijs Bockting en Saar Ponsioen. Samen met het schrijversteam ontwikkelden ze het plan voor de serie 'Ons Dorp', die na afronding aan de streamer is gepitcht.

Op basis van de synopsis voor ‘Achter de Deur’ werd Fabel Film geselecteerd voor Cypher Cinema in 2022. Onder begeleiding van Jolein Laarman en Ibo Karatay werd het scenario en het filmplan afgerond. In 2023 ontving het project financiering vanuit Filmfonds Shorts, en de opnames staan gepland voor het voorjaar van 2024. Momenteel is hij daarnaast bezig met de montage van zijn eerste lange documentaire 'Zonder Grenzen', die gepland staat voor een première in 2024.

Binnen het collectief van Fabel Film is er een actieve inzet om de fictietak verder te ontwikkelen. De ambitie is om de positie van Fabel Film de komende jaren verder te versterken door films te ontwikkelen met een creatief en publieksvriendelijk profiel.