In 2020 kwam ‘de Kunst van het Falen’ uit, een korte documentaire over een viertal makers en hun worstelingen met zichzelf en het vak. Kort daarna werd Justus geselecteerd voor NEXT, waar hij zich onder andere onder coaching van Anne Barnhoorn en Jolein Laarman verder ontwikkelde als scenarist. In die periode schreef hij samen met Freek Jansen het scenario voor de midlenght ‘De Bosrand’, en de korte film ‘Achter de deur’.

Op basis van de synopsis voor ‘Achter de deur’ werd het collectief Fabel Film geselecteerd voor Cypher Cinema. Onder begeleiding van Jolein Laarman en Ibo Karatay werd het scenario en het filmplan afgerond. Op dit moment is de film gedeeltelijk gefinancierd en is de ambitie om de film in het voorjaar van 2023 op te nemen.

Sinds 2018 werkt Justus aan ‘Zonder Grenzen’ (werktitel), een lange documentaire over de Brandweer Zonder Grenzen. Op dit moment (zomer 2021) wordt er gewerkt aan de montage. In samenwerking met het Zuidelijk Toneel krijgt de documentaire een hybride doorvertaling naar het theater, waar beelden uit de film gecombineerd worden met een voorstelling.