TalentHub Brabant in het nieuws

Zeno - deelnemer aan Music Hub Brabant in 2020

Zeno trapte het jaar af met een debuutalbum en releaseshow in de Hall of Fame in Tilburg. 

Lees het artikel op 3voor12

 

Flemming - deelnemer aan Music Hub Brabant in 2021 
Zanger Flemming Viguurs kan soms nog niet geloven dat hij al dik een jaar hit na hit scoort. Hij heeft in korte tijd zijn plekje in de Nederlandse popscene veroverd. "Ik moet mezelf eigenlijk elke dag knijpen", zegt de 26-jarige Vughtenaar tegen het ANP. "Dan denk ik: wat overkomt mij hier? Het is wel bizar."

Lees het item van Omroep Brabant 

 

Wessel Verrijt - deelnemer aan jump! in 2021

Zuidoost-Brabant barst van de beloftevolle jonge creatievelingen. Wat maken ze, waarom doen ze dat juist hier en wat is hun droom? Aflevering 13 van cultuurserie Goed Bezig: kunstenaar Wessel Verrijt (30). Op dit moment werkzaam bij het EKWC. ,,Ik ben opgegroeid in Lierop, ben op kamers gegaan in Eindhoven, en ook toen ik aan de kunstacademie in Den Bosch studeerde bleef ik in Eindhoven wonen. Voor mij als beginnende maker is Eindhoven een hele fijne stad. Ik heb een betaalbaar atelier in een oude school in Woensel-Noord, en er zijn veel plekken waar ik experimenten kan doen, werk kan maken of performances uit kan voeren. Ik werk veel samen met United Cowboys, maar ook bij De Fabriek, TAC of T56 kan ik altijd terecht. Met de trein ben ik zo in Rotterdam, Amsterdam of Brussel, waar ik ook vaak werk. Ooit wil ik wel in Parijs of Berlijn wonen, dat lijkt mij heel spannend. Maar voorlopig zit ik goed in Eindhoven.”

Lees het interview in het Eindhovens Dagblad

 

Sarah Neutkens - deelnemer aan Music Hub Brabant in 2020 

Half februari verscheen haar album ‘What is Sarah Neutkens thinking’ (haar eerste bij muziekgrootmacht Universal Music) met daarop een door haar geschreven compositie voor strijkkwartet en composities voor piano, die ze zelf ook speelt. Begin maart kwam haar essay ‘Tusseninmens’ uit. Haar eerste roman ‘Een blote man beminnen’ verscheen in 2022, het kostte haar een burn-out. In Panorama Zondag: het culturele landschap van Sarah Neutkens.

Luister de uitzending van Radio 4Rosie Zopfi - deelnemer aan Next in 2021

Zuidoost-Brabant barst van de beloftevolle jonge creatievelingen. Wat maken ze, waarom doen ze dat juist hier en wat is hun droom? In aflevering 17 van cultuurserie Goed Bezig filmmaakster Rosie Zopfi.

Lees het interview in het Eindhovens Dagblad


 

Mirte van Duppen - deelnemer aan jump! in 2021

Hoe werken mens en machine samen in de landbouwsector? Met onder meer die vraag ging videokunstenaar Mirte van Duppen (32) aan de slag. Het resultaat: exposities in onder meer Brabant én het boek ‘AgriValley’, dat ze op 11 mei bij Pennings Foundation lanceert.

Lees het interview in het Eindhovens Dagblad

 

 

 

 

 

Meer over TalentHub Brabant