"Van jongs af aan ben ik eigenlijk al met muziek bezig. Als mijn opa en oma vroeger op bezoek kwamen, dan gaf ik altijd optredens voor ze en stond ik vaak mee te zingen op de muziek die mijn ouders draaiden. Ik vond het dan ook erg leuk om Ciske de Rat te spelen, en ook nog in twee andere musicals daarna, waaronder Kruimeltje. Ik merkte toen al wel dat ik echt verliefd was geworden op het zingen en niet per se op de theaterkant. Ik ben daarom vanaf mijn 15e liedjes gaan schrijven en me gaan focussen op het zingen."

Zijn carrière in de popmuziek begon eigenlijk door Douwe Bob, naast Ed Sheeran een van zijn grote voorbeelden. “Mijn moeder nam me een keer mee naar een optreden van Douwe Bob, waarna we buiten op hem wachtten, eigenlijk om met hem op de foto te gaan. Hij vroeg me toen of ik ook muzikant was en toen ik daar ‘ja’ op antwoordde, nodigde hij me uit om bij hem langs te komen en samen muziek te maken. Ik ben in de periode daarna dan ook 6 of 7 keer bij hem langs gegaan in Amsterdam, waarbij we samen gingen jammen en muziek schrijven. Ik heb daar ontzettend veel van geleerd en hij heeft me op het einde zelfs nog geholpen met het uitkiezen van een nieuwe gitaar.”

Met de lessen die Flemming van Douwe Bob leerde over akkoordenschema’s en andere tips die hij kreeg, ging hij aan de slag en maakte meer en meer eigen nummers. Ondertussen begint heel Nederland Flemming te kennen, omdat hij een top 40 hit heeft gescoord met het liedje 'Miss you' dat hij tijdens een sessie met verschillende dj’s schreef. Via het Talent Hub traject wil Flemming dit nog meer uitdiepen en gaat hij piano- en gitaarlessen volgen om op dat gebied nog beter te worden. Ook wil hij de focus tijdens dit traject leggen op het artiest zijn. Alle facetten daarvan moeten onder de loep worden genomen door professionals, zodat hij op dat gebied nog completer kan worden.

“Door de samenwerking met Douwe Bob en mijn opleiding aan de Rockacademie heb ik natuurlijk al veel geleerd en heb ik ook een duidelijk beeld van wat ik uit het Talent Hub traject wil halen. Naast het feit dat ik een compleet artiest wil worden, wil ik tijdens dit traject ook proberen om voor 3 nummers live opnamen te maken op mooie locaties met een goede akoestiek. Door daar aan te gaan werken, kan ik mijn netwerk uitbreiden, waardoor ik ook na het Talent Hub traject gebruik kan maken van deze ervaring en kennis. Daarnaast wil ik deze kans aangrijpen om meer te leren over de productionele kant, dus het opnemen en inspelen van nummers in de studio en die te produceren. Daar wil ik heel graag in groeien en wie weet kan ik dan in de toekomst ook wel voor andere artiesten gaan produceren.”

3636
Flemming Viguurs, 2021
Mentor Stefan School (De Pul, Uden)
Wij kennen vanuit de Pul Flemming al een tijdje, omdat hij tot voor kort de frontman was van Baby Blue. Die band viel op omdat het geen doorsnee cover band is, maar zij toch vooral covers spelen op festivals en feesten in de buurt. Doordat Flemming al zo lang in dit wereldje zit, heeft hij al een enorme dosis podiumervaring opgebouwd, wat direct duidelijk is als je hem ziet optreden. Door al die ervaring weet Flemming al behoorlijk goed wat hij wil en was ik direct onder de indruk van zijn plannen.”