Samenwerking

"De afgelopen jaren leerde ik het meest van de lange samenwerking met een goede vriend binnen het indie-house duo Tunnelvisions. Wanneer je samen iets moois creëert dat vervolgens succes heeft, word je samen een soort bedrijf. Voor het leren samenwerken bestaat geen opleiding, je leert het in de praktijk. Communicatie is daarbij heel belangrijk, je moet samen op één lijn zitten."

Berlijn

"Ik geloof heel erg dat wanneer je risico’s neemt, je het verste komt. Het kan natuurlijk misgaan, maar juist ook heel goed uitpakken. Nadat ik op mijn achttiende een opleiding tot loodgieter afrondde, heb ik veel geld gespaard. Daarmee vertrok ik vervolgens naar Berlijn om daar 40 uur per week bezig te zijn met mijn muziek. Die vlieguren hebben me gebracht waar ik nu ben."

Improvisatie

"De liveshows die er binnenkort aankomen, zijn het spannendste dat ik, tot nu toe, ga doen. Ik neem namelijk al mijn apparatuur mee het podium op en ga daarmee improviseren. Een dj draait normaal gesproken bestaande nummers, ik wil juist nummers ter plekke creëren. De muziek die ik op dat moment maak, horen het publiek en ikzelf voor het eerst en waarschijnlijk ook voor het laatst."

Intuïtie

"Improviseren in zo’n live setup is heel kwetsbaar, zowel het publiek als ikzelf weet niet wat ze kunnen verwachten. Ik ga daarbij uit van mijn intuïtie, de ideeën die in mijn hoofd opkomen zet ik om in geluid."

Spotify Milio

Mentor Rikkert Brok (Willem Twee Studio's)
Voor Emiel ligt binnen de Music Hub de focus met name op zijn live performances waarbij improvisatie een belangrijke rol speelt. Hij verplaatst in feite zijn hele studio naar het podium en start een show vanaf 0. Daarbij speelt hij in op de locatie, het publiek en de sfeer. We gaan kijken naar hoe bijvoorbeeld muziektheorie hem meer houvast kan geven bij deze liveshows.”