Ook op het programma: YĪN YĪN, Pink Oculus, Personal Trainer, Bnnyhunna, Bob Uit Zuid, Matteo Myderwyk, DJ St. Paul, Robbing Banks  Aafke Romeijn en Kenny Anders. Meer info & tickets via www.popmonument.nl.

French ll

Zaterdag 10 september om 20:00 uur bij La Pucelle

Frank Klick had al een behoorlijke staat van dienst opgebouwd met het Tilburgse collectief ‘Bangana Gangbangers.’ Daarmee traden ze namelijk al in binnen- en buitenland mee op. Toen aan dat project een einde aan kwam besloot Frank solo door te gaan als producer, onder de naam French II. ‘Met het collectief hadden we toch een soort van drum ’n bass achtige sound en ik wilde meer naar een clubachtige sound. Maar die sound zit toch echt wel anders in elkaar en dus moest ik aan de bak. Uiteindelijk kwam toen mijn eerste release uit en die werd boven verwachting goed ontvangen, iets wat mij weer een enorme boost gaf om door te gaan.' Ondertussen is hij ontdekt door velen en is zijn muziek onder andere voorbijgekomen op BBC1 radio en vele online radiostations. 'Het is erg fijn samenwerken met Frank, omdat hij al zoveel ervaring heeft en duidelijk weet wat hij wil,” aldus Daniël Nagelkerke, programmeur bij 013 en coach van Frank in het Music Hub traject.

Doodswens

Zaterdag 10 september om 20:00 uur bij Cafe Die Twee

Doodswens is een naam die snel furore maakte in de black metal scene, maar ook daarbuiten kent men deze band van onder andere Inge van der Zon (20-6-1996, Leiden) ondertussen. Oorspronkelijk werd Doodswens opgericht door Inge en Fraukje, die elkaar leerden kennen op de opleiding aan de Metal Factory in Eindhoven. Voor het live gedeelte zijn daar nu 2 personen aan toegevoegd, en doet Fraukje op dat gebied juist een stap naar achter. Nu de band een gedaanteverwisseling heeft ondergaan op het podium kan er weer volop getourd worden, en dat is ook een belangrijk stuk dat belicht wordt in het Music Hub Brabant traject. Stefan School, programmeur bij de Pul in Uden, begeleidt de band in dit traject.

Milio

Zaterdag 10 september om 20:00 uur bij La Pucelle

Emiel van den Dungen (1994, Den Bosch) is dj en producer onder de naam Milio. Hij volgde de opleiding Sound Education en wil binnen zijn live shows experimenteren met improvisatie. ‘De liveshows die er binnenkort aankomen, zijn het spannendste dat ik, tot nu toe, ga doen. Ik neem namelijk al mijn apparatuur mee het podium op en ga daarmee improviseren. Een dj draait normaal gesproken bestaande nummers, ik wil juist nummers ter plekke creëren. De muziek die ik op dat moment maak, horen het publiek en ikzelf voor het eerst en waarschijnlijk ook voor het laatst.’ Mentor Rikkert Brok (Willem Twee Studio's): ‘Voor Emiel ligt binnen de Music Hub de focus met name op zijn live performances waarbij improvisatie een belangrijke rol speelt. Hij verplaatst in feite zijn hele studio naar het podium en start een show vanaf 0.’