Begin 2019 kwam het eerste wapenfeit van de formatie: de dubbel single 'Lotus / Echoes' die direct positief werd ontvangen en opviel door het professionalisme. Voor ‘Lotus’ werd een video gemaakt, waardoor het balletje begon te rollen. Niet alleen wist de band direct een eigen sound neer te zetten, maar liet deze ook nog eens klinken alsof ze al jaren bezig waren. Hierdoor werd de band gevraagd voor Submit Fest, een indoor festival met de beste up and coming en break through metal acts van regionale, nationale en internationale bodem.

Gitarist Miquell Kleuters (Heeze, 1995): "Door die eerste show kregen we direct aandacht vanuit de scene en nadat we de ‘guts and glory’ bandwedstrijd wonnen, mochten we in 2019 de mainstage van Jera on air openen. Dat werd gevolgd door de popronde, waardoor we veel shows in heel het land konden spelen."

De Groene Engel was een van de zalen waar Another now speelde en daar viel de band direct op bij programmeur Marjolein Kooijman:

"Stef, de zanger van Another now, kende ik van zijn vorige band en toen merkte ik al dat hij enorm gedreven was en erg veel passie voor zijn muziek heeft. Toen hij zijn nieuwe band aankondigde, was ik daarom benieuwd en meteen onder de indruk van het niveau hiervan. Ik voelde direct aan alles dat zij deze band serieus namen, van de bandfoto tot de muziek en de video, alles klopte. Toen de tijd kwam om te bepalen wie we wilden aandragen voor het TalentHUB traject, was voor mij meteen duidelijk dat dit Another now moest zijn."

Begin dit jaar bracht de band 'Distance' uit; een EP bestaande uit 3 nieuwe nummers. Kleuters: "Wij zijn een band die in principe alles zelf doet. Schrijven, mixen, masteren en ook het releasen van de songs doen we zelf en in eigen beheer. Iedereen in de band heeft daarin zijn eigen rol en van daaruit zijn we gaan kijken hoe we het Talent HUB traject konden gebruiken om die rollen te versterken. We wilden ons daarbij focussen op de live shows en de persoonlijke ontwikkeling van de talenten van elk bandlid."

Music Hub Brabant

De band wil het traject binnen de Music Hub inzetten als katalysator voor het verbeteren en nog sterker wegzetten van hun visie. Ze hebben zich zelf onder de loep gelegd, om zo te kijken waar nog verbeterpunten liggen. "Samen met onze mentor Marjolein van De Groene Engel zoeken we de juiste professionals die ons hierbij kunnen helpen. Zo wordt er door 3 mensen in de band gezongen en gaan we voor alle drie die stemmen zangcoaches zoeken, zodat we kunnen kijken of daar nog meer uit te halen valt. Daarnaast willen we ook kijken hoe we als band professioneler kunnen worden, op alle vlakken waar je als band mee te maken krijgt."

Mentor Marjolein Kooijman, De Groene Engel De band is heel bewust bezig met wat ze doen en ze weten goed wat ze willen. Zo willen ze, naast de zang coaching, de live sound nog beter neer gaan zetten, iets waar we met een geluidsman, of vrouw, naar gaan bekijken. Tot nu toe hebben ze zelf hun video’s gemaakt, wat erg goed is gelukt, maar ook dat willen we naar een hoger plan trekken. Zo gaan we tijdens dit traject een nieuwe video maken, zodat we dat hele proces kunnen gebruiken om nieuwe dingen te leren en nog sterkere video’s te kunnen maken in de toekomst. Op dezelfde manier wil de band tijdens dit traject kijken naar een verbetering van de marketing, en daardoor de sales. Iets wat de band zeker ten goede zal komen.”