14 april 2021 - Another Now brengt nieuwe single ‘Parallax’ uit. Deze release is de opvolger van de single ‘Outflow’. Beide tracks zijn onderdeel van het aankomende debuutalbum ‘OMNI’, verwacht op 16 juni. De single is geproduceerd en gemixt door Rik Bosmans (bassist, vocalist & producer Another Now) en gemastered door Darius van Helfteren (Epica, Noisia, De Staat).

Parallax neemt je mee in de achtbaanrit die je kan verwachten van Another Now: snel beukende drums, meedogenloze screams, sfeervolle refreinen en dikke riffs met een verrassende elektronische breakdown temidden van alles. De track vertelt het verhaal van een personage met autisme, worstelend met het behouden van gezonde patronen in een wereld vol chaos, een buitenbeentje op zoek naar acceptatie in de maatschappij. Het drukt de pijn uit die je voelt als je je anders en gestigmatiseerd voelt, en uitgesloten wordt van de rest van de samenleving. Een samenleving die je overweldigt met honderdduizenden impulsen.

Vocalist Stef Rikken: “Parallax vertelt over hoe mensen verschillen in hun perceptie en optiek, maar geeft vooral de behoefte weer om te kunnen ontsnappen aan de realiteit en tegelijkertijd de gevangenschap in je eigen duistere cel. Hoe langer je jezelf terugtrekt in je eigen gevangenis, des te moeilijker wordt het om weer terug de wereld in te duiken. Het is de zoektocht naar balans tussen realiteit en het creëren van je veilige haven, rekening houdend met je innerlijke behoeftes en belemmeringen als persoon.” 

Het indrukwekkende verhaal van Parallax wordt geuit in de bijbehorende muziekvideo en bijgestaan door middel van een speciale VR-prop en visual effects. De video is gefilmd en ge-edit door Witzki Visions.

OMNI

In juni brengt Another Now hun debuutalbum ‘OMNI’ uit. De oorsprong van het album gaat terug naar het einde van 2019, toen de band de eerste beginsels van enkele nieuwe tracks ontwikkelde in de studio. Voor het eerst was de band flink aan het experimenteren met elektronische elementen van diverse muzikale stijlen en dit vormde de basis voor de toon van het album.

“OMNI is een album dat de passie voor muziek benadrukt. In iedere uithoek van het album zijn verschillende stijlen en invloeden te vinden. Het gaat niet om wat juist is, maar wat voor ons juist voelt. Ook al betekent dit het breken van regels in het proces. Het gaat simpelweg over het uiten van je passie en het ontsnappen aan de realiteit met je beste vrienden.”

3595

Wil je contact opnemen?

Mail naar Another Now

Music Hub Brabant