‘OMNI’ is geproduceerd en gemixt door bandlid Rik Bosmans (bassist, vocalist & producer Another Now) en gemastered door Darius van Helfteren (Noisia, Epica, De Staat).
Het album combineert luchtige digitale soundscapes, glitches en verpletterende, hoekige riffs die worden begeleid door een uitgebreid scala aan screams en vocale melodieën. Kenmerkend voor het geluid van Another Now is hun twist aan een dynamische metalcore basis met elektronische beats en een verrassende mix van stijlen en genres als techno, hardstyle en deathcore.

Vocalist Stef Rikken zette zijn stempel op ‘OMNI’ door de thema’s en concepten rondom mentale gezondheid aan elkaar te verbinden, een onderwerp dat dicht bij zijn hart ligt, door zijn werk als maatschappelijk werker in de geestelijke gezondheidszorg.

“Het is hartverscheurend om getuige te zijn van het lijden van mensen die worstelen met hun geestelijke gezondheid. Er rust een groot stigma en veel misvattingen over psychische problemen in onze samenleving” zegt Rikken. “Alles wordt zwart-wit geportretteerd, terwijl de zaken veel complexer zijn dan dat.”

Met hun eerste album hoopt de band een verandering in de gedachte te manifesteren bij hun publiek en daarbuiten, met als doel de stigmatisering van psychologische problemen tegen te gaan en meer begrip en empathie te creëren. Met de globale pandemie in zijn volledige effect, zijn deze onderwerpen nu relateerbaarder voor een groter deel van de samenleving als een wereldwijde ervaring. “Het wordt tijd dat we onze visie op geestelijke gezondheid hervormen door meer begrip en empathie te tonen...”

Luister op Spotify

Brothers In Raw Another Now laat op OMNI een volwassen sound horen en leveren hiermee een krachtig en dynamisch debuut af waarmee ze zich op het niveau van menig internationale act weten te plaatsen.’”
Rockportaal Van voor tot achter is OMNI een geslaagd album waarin genoeg variatie binnen het metalcoregenre te vinden is. Met dit uitstekende album verandert Another Now gevoelsmatig in Addicted Now en kan OMNI omschreven worden als één grote trip. Iedere luisterbeurt van het album ervaar ik daarmee als een metalcorgasme.”
Distorted Sound On paper, ANOTHER NOW have fashioned a smorgasbord of angle-grinding mayhem, but OMNI never feels like a product of too many cooks; it is a well-oiled and well-balanced machine that, despite its sophisticated construction, will still brutalise you if given half the chance.”