Max van Esch (gitarist) over het ontstaan van de reprise: ‘’We waren gelijk enthousiast over de rustige atmosferen van onze eigen pianoversie. Toen kwamen we onverwachts in contact met Remy van Kesteren, een fenomenale harpist die ook bij ons management zit, en kwamen we op het idee om een harpversie te maken. We waren verwonderd over Remy’s versie van de track en hoe hij zijn eigen draai geeft aan een heel ander genre dan zijn eigen werk. We zijn trots om het eindresultaat met jullie te delen en deze andere kant van onszelf te laten zien. We zijn Remy onwijs dankbaar voor deze samenwerking en zijn enthousiasme.’’   
 

Remy van Kesteren

Harpist Remy van Kesteren staat bekend om het creëren van zijn eigen wereld met zijn composities; een mix van neoklassieke minimale, alternatieve elektronisch muziek met jazz- en wereldinvloeden, waarbij de grenzen tussen genres vervagen. Hij heeft eerder al popmuziek gecoverd met zijn harp, dus het was geen lastige keuze voor de band om het over een andere boeg te gooien en deze reprise met Remy aan te gaan.

Remy vertelt: ‘’Toen Another Now mij vroeg om een eigen versie te maken van hun track Parallax was ik meteen geïntrigeerd. Ik zeg altijd dat de harp in alle genres thuishoort, maar een metaltrack had ik nog nooit gecoverd. Grunten is helaas niet mogelijk op harp, maar riffs, groove en distortion zijn dat wél. Het nummer heeft een hele mooie melodie en is heel gelaagd, dus blijft als song ook in een getokkelde versie overeind. Ik treed binnenkort op op Down The Rabbit Hole, dus wie weet ga ik daar ook wel deze mooie track spelen. Even oefenen nog. ’’
 
‘Parallax (reprise)’ is een compositie van Another Now, het arrangement is van Remy van Kesteren, geproduceerd en gemixt door Rik Bosmans (bassist, vocalist & producer Another Now) in samenwerking met Remy. 

Luister hier

7372

Another Now

Another Now is een alternatieve metal band uit Eindhoven, geïnspireerd door bands als Northlane, Bad Omens en While She Sleeps. In 2021 brachten ze hun debuutalbum ‘OMNI’ uit, die internationaal met enthousiasme werd ontvangen door o.a. Rock SoundKERRANG! Magazine en Spotify’s editorial playlists ‘New Core’, ‘New Metal Tracks’ en ‘New Blood’ playlists. In 2022 spelen ze op festivals als Klomppop en Jera On Air en vindt hun eerste Nederlandse headlinetour plaats in o.a. PaardDynamo en Patronaat.
 
In 2019 vonden de succesvolle releases van de eerste losstaande singles ‘Lotus/Echoes’ en ‘Shijima’ plaays. Gecombineerd met hun energieke live set resulteerde dit in een uitverkochte Melkweg (Amsterdam) show als support voor Ice Nine Kills en spots op festivals als Jera On Air, Popronde en Submitfest. In 2020 werd EP ‘Distance’ uitgebracht en legde Another Now de basis voor hun debuutalbum met de release van single ‘Outflow’ in het najaar. ‘Outflow’ vond zijn weg op diverse platformen als WackenRadio (DE), Rhino Radio (UK), SiriusXM (US) en editorial Spotify playlist ‘New Blood’.