Jazz: “Na de dansacademie zat ik vooral in de dans- en entertainmentwereld en toen ik op mezelf ging wonen kon ik me wel focussen op de muziek. Omdat ik dat eigenlijk direct professioneel aan wilde pakken besloot ik om auditie op de Rockacademie te doen. Ik heb toen heel snel, in twee weken, demo’s gemaakt om iets op te kunnen sturen. Ik zong daarvoor eigenlijk alleen op mijn kamer als niemand thuis was. Voor het maken van die demo was ik via via in contact gekomen met een producer en dat klikte eigenlijk meteen. We hebben toen 1 cover en twee eigen nummers opgenomen.”

Interview That's What She Said

Met een duidelijke invloed van oude soul en RnB maakt PXRPLE JAZZ vooral Alternative RnB. De beats waarover ze zingt zijn soms donker en creëren in combinatie met haar stem een sfeer die erg eigen is. Mooie zangmelodieën die worden ondersteund door vaak minimale beats. Voor die beats werkt PXRPLE JAZZ samen met 2 producers.  Zij schrijft dan de tekst en melodie vaak al van tevoren en als ze dan met een van de beatmakers gaat zitten, komt het nummer tot stand.

PXRPLE JAZZ TikTok

Volgens PXRPLE JAZZ is een van de belangrijkste doelen van dit Talent Hub traject te proberen een album uit te brengen. “Het liefst moet dat een visual album gaan worden, zodat ik me aan een groter publiek kan laten zien. Dus we zijn nu aan het bespreken hoe we dat het beste kunnen bereiken en wat voor team we daarvoor nodig hebben. In mijn performance stop ik veel energie en creativiteit, dus dat deel staat behoorlijk, maar voor de songwriting gaan we met Talent Hub kijken wie of wat we daar kunnen inzetten om mezelf op dat gebied verder te kunnen ontwikkelen. Het lijkt me ook erg leuk om in de toekomst voor andere artiesten muziek te schrijven, dus daar gaan we ons op focussen door bijvoorbeeld coaching.”

“Ik denk dat ik al wel twee EP’s heb klaar liggen, maar ik wil het maximale uit die nummers halen en het liefst zou ik ze tijdens dit traject gaan fine tunen met een team. Op die manier kunnen we samen gaan kijken naar de details. Ik ben behoorlijk conceptueel en heb verschillende kanten en die zou ik graag met een groep professionals verder ontdekken en uitwerken.”

Mentor Steffi Blonk (Effenaar, Eindhoven)
Ik hoorde PXRPLE JAZZ eigenlijk voor het eerst via het Tilburgse Goldfished collectief en wilde graag een aantal artiesten hieraan gelinieerd boeken voor een live stream voor de Isolations Sessions in de Effenaar. Dat bleek wat moeilijk, maar Jazz is toen wel komen optreden. Toen ik later met de andere coaches van Talent Hub ging bespreken wie er in aanmerking zou komen voor de nieuwe lichting was, stond PXRPLE JAZZ hoog op mijn lijstje. Zij is niet op een standaard manier de muziek in gegaan en dat heeft geleid tot een erg verfrissend geluid.”