Hit The City

Het gratis muziekfestival tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven is terug met meer locaties, opkomende artiesten en grensverleggende muziek. Van gruizige gitaren en dansbare electropop tot experimentele hiphop, obscure black metal en alles daartussenin komt voorbij in het weekend van 21, 22 en 23 oktober.  

De black metal-band en Music Hub-deelnemer Doodswens cureert een eigen avond in concertzaal Dynamo, waarbij ze naast het zelf optreden ook verschillende bands uit hun scene uitnodigen.

Naast concerten en live shows kent het programma verschillende clubnachten en educatieve evenementen. Zo nodigt Hit The City collectieven als Boolin, Homegrown, Homohooligan en De Brakke Grond uit om thematische avondprogramma’s in te vullen. 

Hit The City wordt georganiseerd en geprogrammeerd door Effenaar en Friendly Fire. 

Bekijk meer

PXRPLE JAZZ

Van kleins af aan was dans haar grote passie. Op verschillende manieren was ze daar mee bezig. Pas op latere leeftijd besloot ze om ook het zingen een kans te geven. Ze deed auditie op de Rockacademie in Tilburg en werd direct aangenomen. “Als kind had ik een duidelijk talent voor dansen en was ik niet veel met muziek bezig. Dat wilde ik wel, maar daar kreeg ik niet echt de ruimte voor.”

Met een duidelijke invloed van oude soul en R&B maakt PXRPLE JAZZ vooral Alternative R&B. De beats waarover ze zingt zijn soms donker en creëren in combinatie met haar stem een sfeer die erg eigen is. Mooie zangmelodieën die worden ondersteund door vaak minimale beats.

Luister op Spotify

PXRPLE JAZZ

ITUA

Lloyd Usidame heeft als drummer heel Europa gezien op verschillende tours, vaak als ingehuurde sessiemuzikant. "In die tijd droomde ik ook al van een eigen muzikaal project. Maar het heeft nog wel even geduurd, voordat ik de knoop ook echt heb doorgehakt om dat te gaan doen. Nu is die droom werkelijkheid geworden." Lloyd heeft onder de naam ITUA een mix gevonden van R&B en indiepop met invloeden van afrobeat en hiphop, een combinatie die je niet veel hoort.

 

Luister hier

ITUA

Doodwens

De Eindhovense black metal band Doodswens is niet alleen curator van een eigen avond op Hit The City, maar is dit jaar zelf ook op het podium te vinden. Tijdens hun optreden nemen ze je mee naar een plek waar het licht niet komt en de muziek grimmig is. Doodswens is een naam die snel furore maakte in de black metal scene, maar ook daarbuiten kent men deze band van onder andere Inge van der Zon ondertussen.

Spotify

Doodwens

Meer nieuws over Music Hub Brabant