Aangenaam!

Ik ben Iris Frankhuizen en ik ben in 1991 in Amsterdam geboren. Ik studeerde 2D animatie aan de HKU.
Na eerst twee jaar productie ervaring in het werkveld te hebben opgedaan, ben ik een jaar geleden gaan freelancen als animatie filmmaker. Ik ontwikkel eigen concepten en opdrachtwerk in mijn persoonlijke stijl. Zo maak ik muziekvideo’s, informatieve animaties voor verschillende media, en animaties voor documentaires.  
 

Wat is het tofste/meest leerzame dat je tot nu toe hebt gedaan?

Onlangs heb ik een pilot aflevering voor een documentaire serie voor de Volkskrant ontwikkeld. Samen met documentaire maker Kim Faber heb ik hiervoor de aflevering van a-z ontwikkeld en heb ontzettend veel geleerd over concept ontwikkeling, research naar personages en het sturen van de menselijke verbeelding.

In het volgende filmpje geeft Iris een inkijkje in haar werkproces (tekst gaat verder onder de video):

 

Waardoor valt Iris op?

Animator Iris heeft een unieke visuele stijl waarin ze analoge en digitale technieken combineert. De Next-partners zijn onder indruk van de wijze waarop ze reflecteert en context biedt in haar werk. Daarnaast is de focus op kleur en textuur erg bijzonder. 
 

Binnen Next gaat Iris zich focussen op de communicatieve en emotionele impact van beeld bij het publiek. ”

Op welke punten gaat Iris zich binnen Next ontwikkelen?

Frankhuizen gaat de komende periode aan de slag met een coach die haar helpt bij haar positionering en het aanscherpen van haar verhaal in tekst. Daarnaast zijn we momenteel met verschillende inhoudelijke coaches in gesprek. Binnen Next zal zij zich gaan focussen op de communicatieve en emotionele impact van beeld bij het publiek. Het thema daarbij zal zijn veiligheid in de sociale ruimte. Ze zal tevens een brug gaan slaan tussen haar bewegende animatie- en stilstaande illustratiewerk.