Iris en Kim zagen op deze website een gigantisch grote hoeveelheid senioren die op zoek waren naar een partner, de liefde, of een maatje om leuke dingen mee te doen. Doordat de mens telkens ouder wordt is eenzaamheid onder ouderen een toenemend probleem in onze maatschappij. Deze online daters vertikken het om eenzaam te worden en nemen het heft in eigen handen. Ze gaan met enorm veel positieve energie op zoek naar de liefde. Dat raakte het duo direct. 

De Volkskrant

De link met De Volkskrant was snel gelegd: De human interest video's en het brede publiek van deze krant, sluiten naadloos aan bij de eigenschappen van deze serie. Een motivatie namens De Volkskrant: "De crossmediaredactie van De Volkskrant was direct enthousiast over het idee, omdat het via persoonlijke verhalen aandacht geeft aan een bredere maatschappelijke ontwikkeling: omdat mensen ouder worden, gaan ze vaker dan vroeger op zoek naar nieuwe relaties. Het resultaat overtreft bovendien onze hooggespannen verwachtingen. De serie laat krachtige ouderen aan het woord, die op een openhartige en vaak vrolijke manier vertellen over hun liefdesleven, maar die tegelijkertijd ook hun kwetsbare kant durven te laten zien."

Bekijk alle afleveringen!

Taboe?

Tijdens het maakproces zagen Iris en Kim hoeveel de generaties van datende jongeren en datende ouderen eigenlijk met elkaar gemeen hebben. Voor het duo, als jonge, ook datende, makers herkenbaar. Maar ook zagen zij een taboe wanneer het gaat over ouderen en intimiteit. "Hebben bejaarden dan nog wel seks?" "Werkt dat dan allemaal nog wel?" Zijn reacties die ze regelmatig vanuit hun omgeving kregen tijdens de ontwikkeling. Iris en Kim wilden geen serie die enkel over ouderen en seks ging, dat is een onderliggende lijn. De geportretteerden vertellen hun positieve en negatieve ervaringen over daten, en daarmee ook over seks. Want seks op oudere leeftijd, daar is toch niets raars aan? 

1701

Nooit te oud!

Op 4 september 2019 kwam de de eerste aflevering van Nooit te oud online. De serie werd ver boven verwachtingen bekeken, de reacties waren lovend en het werd door veel andere media opgepikt. En ook daar werd regelmatig weer de vraag gesteld: “Hebben bejaarden dan nog wel seks?” In de talkshow BEAU, waar twee dames uit onze serie te gast waren om over de serie te praten vroeg Beau van Erven Dorens zich dit ook af. Valerie, uit aflevering 1, reageerde verontwaardigd: “Wat gek dat mensen denken dat als je 81 bent dat niet meer kan”. Ook Riet, uit aflevering 4, was verbaasd over de commotie, bleek uit haar reactie tijdens een interview in de Coen & Sander show.

Voor Iris gaat de serie over liefde, eenzaamheid en de menselijke drang naar genegenheid. En hoewel seks op hogere leeftijd niet het hoofdthema van onze serie is, hoopten Kim en Iris met Nooit te oud wel het gesprek hierover te openen. En dat is zeker gelukt. 

Lees meer over het werk van Iris

1699

Talenthub Next

Bij Next staat talent op het gebied van innovatief bewegend beeld centraal. Binnen het talentonwikkelingstraject bij Next focust Iris zich met name op animatie-documentaires en de regie daarvan. Het traject heeft in deze serie een indirecte, maar versterkende rol gespeeld. De vaardigheden die Iris daar opdoet, zet ze in bij het creëren van deze serie. 

Meer over Next

Wil je contact opnemen?

Mail naar Iris Frankhuizen