Next talent Iris Frankhuizen presenteert eerste resultaten onderzoek in TAC Eindhoven

Op vrijdag 19 april opent in TAC Eindhoven de expositie 'Dreamscape' door Next talent Iris Frankhuizen. De installatie 'Dreamscape' is een landschap in droomachtige staat, waarin tijd en ruimte worden losgelaten. Word meegenomen op reis in een wereld vol verfachtige texturen en symmetrische vormen.

Next talent Iris Frankhuizen is een Nederlandse animatieregisseur gevestigd in Amsterdam. In haar werk probeert ze een unieke beeldtaal te creëren door analoge en digitale technieken te combineren. Haar animaties zijn gericht op kleur, textuur en originele concepten. Ze spreekt tot de verbeelding met haar tastbare, dromerige ontwerp en poëtische benadering van verhalen vertellen. Geïnspireerd door expressionistische kunstenaars als HN Werkman, Gerhard Richter en David Hockney, tracht ze om een bepaalde emotie, stemming of ervaring aan de kijker te geven. Ze is in 2015 van de HKU afgestudeerd en heeft gewerkt aan film- en productieprojecten voor klanten zoals de Volkskrant en de DWDD. Daarnaast ontwikkelt ze onafhankelijk concepten.

Opening | vrijdag 19 april | 19.30 | gratis | in aanwezigheid van de makers 

'Dreamscape' maakt deel uit van het onderzoek dat Iris doet binnen haar op maat traject. Eind 2019 rondt Iris haar traject af.

Regie - Iris Frankhuizen

Soundscape - STILL-producties

Lees hier meer over Next en Iris Frankhuizen