Tijd voor nieuw filmtalent! Laat je verrassen door nieuw filmtalent tijdens de Fresh Meet vertoningen op vrijdag 20 mei. Zes jonge filmmakers uit de talentprogramma's van Next (Playgrounds) en DocWerk tonen hun korte films en vertellen tijdens een Q&A over het maakproces en de diepere betekenis van hun werk. Fresh Meet is een onderdeel van het Telling Stories: Industry Days event, maar is ook voor regulier publiek als los event te bezoeken.

Vrijdag 20 mei | 19.30 | Natlab Eindhoven

Tickets

Programma

Alina Milkina - Morning Grass - animatie - 5 min
Peinzend over wat de toekomst hem zal brengen, ontmoet de jonge Yacob op een zomerse dag een geest in het hoge gras. Deze geest neemt hem mee naar flash forwards van Yakob’s leven en toont hem dat de flow van het leven ongeregeld mooi kan zijn.

Sammie Leermakers - Los zand - documentaire -  7 min
Tim Hoekstra is zandkunstenaar. Met enkel een hark en rust in zijn hoofd maakt hij op meditatieve wijze de mooiste vormen en tekeningen in het zand, die tientallen meters groot kunnen worden.

Sonia Commandeur - Donna - 15 min
Deze korte slice of life-, coming of age-fictiefilm schijnt het licht op een jong meisje dat door haar thuissituatie steeds vaker op straat te vinden is. De kans op een botsing tussen de verschillende omgevingen waartoe ze zich verhoudt wordt steeds reëler. Donna draagt een masker, waarachter zij zich verschuilt om maar niet toe te geven aan de onmacht die zij thuis en in relatie tot anderen ervaart

Charlotte Bernson - Reizend kunstwerk - documentaire - 12 min
Reizend door vijf verschillende handen transformeert een leeg stuk papier al snel tot een kunstwerk. Dit stuk papier zorgt ervoor dat makers van verschillende disciplines (een filmmaker, twee grafisch vormgevers, een illustratrice & een muzikant) communiceren door middel van beeld en geluid in plaats van woorden. 

Waan(beeld) - Mackenzie Fincham - animatie - 3.12 min
Wanneer een meisje in het midden van de nacht wakker wordt gemaakt door haar wekker, weet ze dat er iets mis is. Deze vermoedens worden beaamd wanneer ze in de spiegel kijkt. Een gebroken connectie met haarzelf zet een haunting in gang.

Angelo Raaijmakers - Wanneer ik ontplof - fictie - 8 min
Terwijl zijn vriendin de taart voor zijn surpriseparty in de oven zet, krijgt Chris op zijn dertigste verjaardag buikpijn. Hij merkt dat er een tikkende tijdbom in zijn buik zit, die hij eerst nog voor zijn vrienden probeert te verbergen. Samen met de opgetrommelde bomexpert Alim onderzoekt Chris door middel van flashbacks het probleem, dat lijkt samen te hangen met de existentiële vragen die hij zichzelf stelt: heeft hij de ware gevonden, is hij wie en waar hij wil zijn?

Meer NEXT nieuws