Een terugkerend thema in Sonia's werk is het observeren van gedrag en hoe dat in contrast kan komen te staan met de subjectieve emotionele ervaring. Ze is geïnteresseerd in het onderzoeken van het conflict dat ontstaat wanneer verschillende vormen van identiteit elkaar niet overlappen. Het schurende van hoe de ander jou ziet en hoe jij jezelf ziet. 

In 2021 regisseerde ze Donna, haar afstudeerfilm aan de St. Joost | School of Art and Design in Breda. De film is een 'slice of life', coming-of-age verhaal over de dertienjarige Donna die haar persoonlijke identiteit verbergt om de machteloosheid die ze voelt ten opzichte van anderen te vermijden. De film onderzoekt wat er gebeurt wanneer de verschillende sociale omgevingen waartussen een persoon zich beweegt, niet overeenkomen en niet dezelfde waarden, regels en begrip delen.

Sonia schrijft en leest graag en veel. Over afweermechanismen, gedragspatronen en de huidige maatschappij.

"Voor mij betekent regisseur en scenarioschrijver zijn het samenbrengen van elementen, zoals research en scenografie", zegt ze. "Om de dialogen te schrijven gebruik ik improvisatie tijdens de repetities en op de set, gebaseerd op bepaalde vooraf bepaalde acties en zinnen die ik heb geschreven, evenals achtergrondverhalen die ik samen met mijn acteurs heb gecreëerd. Het is belangrijk om hun rauwheid naar boven te halen: de elementen die ons menselijk maken."

In Donna daagde ze het publiek uit door geen duidelijk verhaal te geven. In plaats daarvan presenteerde ze een schets van een leven, gebaseerd op op zichzelf staande scènes, die de toeschouwers aanzetten om verder te kijken en een gesprek met zichzelf en anderen aan te gaan.