Sonia heeft een voorliefde voor het verfilmen van verhalen waarin je duidelijk kan zien wat de invloed van maatschappij en omgeving kan zijn op de ontwikkeling van iemands identiteit. Een ander perspectief, een andere denkwijze en een andere vorm van leven. In haar sociaal-realistische films lijkt de grens tussen documentaire en fictie haast te vervagen.

Vaak en graag werkt Sonia met jonge acteurs; de verhalen van die jonge generatie vertellen spreekt haar ontzettend aan. Dat is dan ook goed terug te zien in haar korte slice of life-, coming of age-fictiefilm Donna, waarmee ze in 2021 niet alleen cum laude afstudeerde aan kunstacademie St Joost, maar daar ook de St. Joostpenning mee won.

Sonia Commandeur is een filmmaker die zich focust op gedrag en de gevolgen die de maatschappij en omgeving heeft op de identiteitsontwikkeling. Met haar werk bevindt ze zich binnen het sociaal realisme. De verhalen zijn uit het leven gegrepen en een spiegel van de werkelijkheid, gegoten in een medium die de kijker meeneemt in een situatie die veelal onbegrepen en onbelicht is.
Momenteel doorloopt ze het talentontwikkelingstraject Next en werkt ze aan een nieuw filmplan, genaamd Slingerleven.

Praktische details
do 9 juni - 15:00-16:30

BROET: Filmzaal in Natlab
Kastanjelaan 500
Eindhoven

Prijs
€ 8.50

Meer over het programma op 9 juni

Meer nieuws over TalentHub Next