Gay Simulator

Het VR-project van Iris van der Meule (producent: Studio Biarritz) is voor de Holland Film Meeting geselecteerd in de categorie New Dutch. 

Het doel van de Gay Simulator is om je via een VR experience en video game op een speelse en poëtische manier te laten ervaren hoe het is om gay te zijn en om je bewust te maken van de verbale en fysieke vormen van geweld waar je dan mee te maken krijgt. Het is ook een artistieke ode aan seksuele oriëntatie en liefde. 

De VR experience is nog in ontwikkeling en naar verwachting in 2023 klaar. 

 

     

 

 

 

Meer over Iris van der Meule

Holland Film Meeting

Gay Simulator is samen met drieëntwintig andere veelbelovende nieuwe projecten uit de Nederlandse en internationale cinema geselecteerd voor de 2022 Holland Film Meeting. In dit traject worden ze verder ontwikkeld voordat ze worden gepresenteerd aan vooraanstaande Nederlandse en internationale financiers, sales-, distributie- en festivalprofessionals. Naast New Dutch zijn BoostNL en Stories & Beyond de andere categorieën waaronder projecten konden worden ingedeeld. 

Het traject Holland Film Meeting  bestaat uit verschillende plenaire- en trainingssessies in augustus en september gericht op de creatieve verdieping en het marktpotentieel van de geselecteerde projecten.

 

Gouden Kalf nominatie

Tijdens het volgen van het Next-traject in 2020 werd talent Iris van der Meule ook al genomineerd voor een Gouden Kalf voor Best Interactive. 

Lees hier meer over wat de deelname aan Next Iris heeft gebracht. 

Meer nieuws over Next