Piano

"Ik studeerde jazz vocals aan het conservatorium van Fontys, maar combineerde mijn zang altijd al met pianospel. Tijdens mijn studie volgde ik pianolessen als bijvak en nam dat heel serieus. De piano geeft mij inspiratie voor het schijven van muziek, voor de lijnen in een compositie."

Projecten

"Op dit moment zing en speel ik piano in het trio Nyala en de band Penny. Met de eerste maak ik muziek die een combinatie is tussen jazz, groove en vrije improvisatie met pop invloeden. De naam betekent vlam in het Indonesisch. Net als een vlam is onze muziek veranderlijk; het smeult van spanning, maar kent ook vurige en onverwachte composities. Met Penny schrijf ik muziek op de sprookjes van Hans Christian Andersen."

Carte Blanche

"In 2021 speelde ik op Sound of Europe, een meerdaags festival voor jazz, funk, klassiek en elektronica in Breda. Mijn docent op het conservatorium droeg mij aan voor een Carte Blanche op dit evenement. Die vulde ik in door te spelen met twee geroutineerde jazzmuzikanten: pianist Harmen Fraanje en drummer Pascal Vermeer. Dat was een geweldige kans en ervaring."

Vrijheid

"Het naar buiten toe treden en muzikanten benaderen die ik van tevoren niet kende, was voor mij erg leerzaam. Door het aangaan van een connectie met andere makers krijg ik een gevoel van vrijheid omdat we dezelfde ervaring delen. Tijdens de Music Hub wil ik verkennen hoe ik mijn muziek nog vrijer kan benaderen door me te verdiepen in improvisatie en klank. Meer leren reageren in het moment zelf."

Mentor Bartho van Straaten (Paradox)
Tijdens de lockdown hadden conservatoriumstudenten de mogelijkheid bij Paradox te repeteren toen dat op school niet ging. Pau Li was een van de weinige jazzstudenten die daar dankbaar gebruik van maakte. Dagen achtereen zat ze hier achter de piano. Daarmee maakte ze zich zichtbaar, ik hoorde haar talent. Veel studenten blijven in hun eigen bubbel, maar het is belangrijk jezelf te laten zien.”