Oog voor het bijzondere en vooral voor het alledaagse leven van mensen die buiten de lijntjes kleuren, hoe vullen deze mensen hun leven in? En wat zorgt er voor dat de dagelijks leven van deze mensen in ons oog springt? Eline zoekt naar uithoeken en subculturen en heeft een enorme nieuwsgierigheid naar mensen die als anders worden gezien. Mensen die buiten de samenleving vallen, om welke reden dan ook.

Op een of andere manier weet ze altijd snel een vertrouwensband met deze mensen op te bouwen. Ze ziet dit als een grote kracht van haarzelf als maker. Ze is van mening dat er ook een band nodig is om als documentairemaker het ‘echte’ verhaal over iemand te kunnen vertellen.

Haar werk is geëngageerd door verhalen te tonen van mensen die niet de gebaande paden bewandelen, maar leven op een andere manier. Een manier die buiten onze ‘standaard’ valt. Op deze manier zet ze vraagtekens bij hoe wij als samenleving mensen opnemen en afschrijven. Hiermee geeft ze deze buitenbeentjes een stem en probeert ze de vooroordelen over deze groep mensen te doorbreken, door de verhalen van deze mensen te tonen via documentaire projecten. Want juist deze mensen springen vaak in ons oog, we zijn geïntegreerd door verhalen van mensen die buiten de norm van de samenleving vallen. We kijken graag mee naar hoe anderen hun leven op een bijzondere manier invullen maar waarom hebben we hier vaak dan toch een extreme mening over of schilderen we ze negatief af?
 

de partners in Next
Wij hebben documentaire filmer Eline van der Kaa geselecteerd, omdat ze, ondanks dat ze net is afgestudeerd, al heel duidelijk haar makerskracht heeft gevonden. Haar onderwerpen zijn interessant, met een mooie focus op eenvoud, zowel in thematiek als filmstijl. Daarnaast kan ze ook goed verwoorden wat ze nodig heeft, wil ze stappen zetten op zakelijk vlak, en heeft ze daar al duidelijke en realistische ideeën bij. ”