Jong documentaire talent Eline van der Kaa viel met haar film De Reizigers in de prijzen op het Nederlands Film Festival waar de film in première ging op het grote doek. Op dinsdag 11 mei om 20.30 uur beleeft de film haar online première. Je kan de film gratis kijken en live mee chatten in een nagesprek met Eline.

In de documentaire volgen we een reizigersfamilie die woont in een 'burgerwoning' in de Tilburgse volksbuurt Broekhoven. De familie bestaat uit Anna en Pedro en hun twee dochters Johanna (16) en Noëlla (11). Ze komen hun dagen door met sigaretten roken op de bank en filosoferen over wat ze moeten eten. Ondertussen leven de dochters in hun eigen belevingswereld: ze worstelen met verveling, tienerproblemen, vrienden en liefde. Anna en Pedro dromen van een heel ander leven. Hun grote droom is weer te wonen op een woonwagenkamp. Maar ze zitten vast in hun burgerwoning. Ondanks dit eindeloze en diepe verlangen naar een ander bestaan is er liefde, een hond die rond rent, aardappels die geschild moeten worden. Een portret van het ‘normale leven, soms teder, soms hard.

Eline van der Kaa won met haar documentaire De Reizigers de Wildcard van het Nederlands Filmfonds in de studentencompetitie van het Nederlands Film Festival. Bovendien is Eline een van de geselecteerde talenten van het Brabantse Next Talent Program waarbij ze een jaar lang wordt begeleid in de volgende stappen in haar filmcarrière.

De Reizigers is mede dankzij crowdfunding tot stand gekomen en om de crowd te bedanken stond vorig jaar een échte Tilburgse première op het grote doek gepland. Helaas duurt de corona-pandemie langer dan toen verwacht. En daarom organiseren FilmMoment, Next Talent Program en BROET in samenwerking met de regisseuse deze online première via het nieuwe platform ‘Ethics filmservice’. 
 
Di 11 mei | 20.30 | Tickets zijn gratis en verkrijgbaar vanaf nu te verkrijgen via www.ethicsfilmservice.com

Reserveer hier je gratis ticket