Technoproducer/muzikant en Music Hub Brabant talent Albert van Abbe ontwikkelt samen met Sound designer Ricky van Broekhoven een hybride muziekinstrument, genaamd 'PhasingWaves'. Dit instrument maakt een combinatie van kinetische lichtsculpturen met elektronische sounds.

Meer over Albert

Upstream: Music x Design
Deze subsidieregeling richt zich op innovatieve toepassingen van ontwerp en technologie binnen de popmuziek. Een adviescommunissie met vertegenwoordigers uit zowel het ontwerpveld als de popsector hebben zich gebogen over alle voorstellen. ”
image823

PhasingWaves

De installatie bestaat uit een minimaal vijf meter lange flexibele snaar dat door middel van licht magische ruimtelijke vormen en patronen laat zien. Door het controleren van de snelheid waarmee de installatie beweegt ontstaan synthetische geluiden. Daarnaast ontwikkelt het team een interface om het instrument te bedienen en een interactieve live performance te creëren met het publiek. Van Abbe en Van Broekhoven werken samen met Innovation Space en de TU Eindhoven. Daarnaast zijn industrieel ontwerper/onderzoeker Mathias Funk, mechanical engineers van European Prototyping Centre en audio engineers van poppodium Willem Twee ook betrokken bij dit project.