Over de voorstelling

'De voorstelling met misschien wel de langste opkomst ooit' ging afgelopen zomer in premiere op Oerol. 

In het decor staat ongemakkelijk iemand van Guinness World Records te wachten of deze voorstelling daadwerkelijk de langste opkomst ooit heeft. Een acteur is nu al een aantal dagen aan het opkomen en kan elk moment aankomen. Wat hij gaat doen als hij er eindelijk is weet niemand. 

De voorstelling was ook te zien tijdens Over Het IJ Festival en Festival Boulevard. 

Meer over Elias de Bruyne

Juryrapport VSCD Mime/Performance Prijs
Door de theaterconventies naar zijn hand te zetten, stuurde De Bruyne onze blik verwachtingsvol dat landschap in, dat in al zijn eenzaamheid een hele nieuwe poëtische betekenis krijgt. ”

Verder uit het VSCD juryrapport: “In ‘De voorstelling met misschien wel de langste opkomst ooit’ van Elias De Bruyne, die hij onder de vleugels van Theater Artemis, Over het IJ, Oerol en Plan Brabant heeft gemaakt, wordt de titel helemaal ingelost. Op Oerol vond deze locatievoorstelling plaats in een duinlandschap. In plaats van een monumentale opkomst wordt al snel duidelijk dat we naar iets heel anders zitten te kijken: Het landschap van de Terschellingse duinen. Door de theaterconventies naar zijn hand te zetten, stuurde De Bruyne onze blik verwachtingsvol dat landschap in, dat in al zijn eenzaamheid een hele nieuwe poëtische betekenis krijgt. En dat met slechts de belofte om op te komen.”

De Mimeprijs wordt uitgereikt aan de persoon of groep die volgens de jury in het betreffende seizoen de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan de mime en performance. Dat kan zijn op het gebied van uitvoering, regie, choreografie, etc. De prijs is voor het eerst uitgereikt in 1986. 

 

Lees verder over de prijs

Meer nieuws over PLAN