jump! en Inversie scouten samen nieuw talent

Ben jij een kunstenaar met een connectie met Brabant? Ben je ambitieus en wil je investeren in de artistieke en zakelijke ontwikkeling van je beroepspraktijk?  Dan kom je misschien in aanmerking voor een van de talentontwikkelingsprogramma in Noord-Brabant.

Tot 29 januari 2023 scouten de TalentHubs voor beeldende kunsten jump! en Inversie samen talentvolle kunstenaars die in Brabant wonen, werken of een aantoonbare connectie met deze regio hebben.  

Het programma van Inversie duurt 10 maanden. Het is bedoeld voor jonge of startende talenten die maximaal vijf jaar geleden afgestudeerd zijn en concrete ontwikkelvragen hebben over het inrichten van praktijk als kuntenaar.   

Het traject van jump! duurt 18 maanden en is juist gericht op kunstenaars die vier jaar of langer actief zijn. 

7556
Inversie op galerie bezoek

Open Call Inversie

Inversie begeleidt talentvolle jonge beeldend kunstenaars die twee tot vijf jaar afgestudeerd zijn - en een Brabantse connectie - in de overgang van de academie naar een veelzijdige beroepspraktijk. Tien maanden lang worden kunstenaars die hun werkveld buiten de reguliere kaders van de kunstwereld plaatsen, begeleid in hun artistieke ontwikkeling en passend ondernemerschap. 

Inversie staat voor omkering van de gewone orde en durft ook buiten de gebaande paden op zoek te gaan naar innovatieve methodes die passen bij de kunst en de kunstenaar. 

De kracht van Inversie ligt in de persoonlijke begeleiding, groepsbinding en inhoudelijke verdieping waarmee er een basis voor zelfvertrouwen wordt gelegd in combinatie met workshops en expertmeetings. 

Samenwerkingspartners
Inversie werkt in het programma samen met diverse partners uit het Brabantse kunstenveld zoals Kunstpodium T, Willem Twee Kunstruimte, Witte Rook, Stedelijk Museum Breda, TAC en Grafisch Atelier Den Bosch. 

Inversie heeft een traject in 2023 en in 2024. Voor beide jaren wordt via deze open call geselecteerd met ook de mogelijkheid voor zij-instroom. 

Ieder traject duurt 10 maanden: Inversie 3 is van maart tot en december 2023 en Inversie 4 is van februari tot en met november 2024. 

Kunstenaars die twee tot vijf jaar zijn afgestudeerd en een aantoonbare connectie hebben met Brabant kunnen zich aanmelden via sanne@inversie.nu 

Checklist aanmelding:
Editie: 2023 of 2024 (geef aan voor welk jaar je aanmeld). 
Motivatie: maximaal 1000 woorden 
CV: aanleveren als PDF maximaal 3 A4 en niet kleiner dan corpsgrote 10. 
Portfolio: aanleveren als 1 PDF maximaal 10 A4 en niet groter dan 20MB. 

Meer over Inversie

Open Call jump!

jump! is een talenthub voor makers die vier tot tien jaar actief zijn in de (Brabantse) kunstwereld. 
In 2023 en 2024 vindt de vierde editie van jump! plaats. 
Het traject duurt 18 maanden; het start in maart 2023 en loopt tot eind 2024. 

Binnen dit programma staat de ontwikkeling van je beroepspraktijk centraal met de nadruk op artistieke kwaliteit en ondernemerschap. De kunstenaars volgen cursussen en trainingen die ervoor zorgen dat zij vaardigheden opdoen die zij kunnen inzetten in het opbouwen van hun beroepspraktijk. De deelnemende kunstenaars krijgen zowel een gezamenlijk als een individueel ontwikkelingstraject aangeboden. Ook begeleidt jump! talent in hun zoektocht naar andere facetten van het makerschap, zoals cureer-, schrijf- of educatieambities. 

jump! selecteert voor deze open call 12 makers. Daarnaast scouten ze in deze open call ook zij-instromers, die afhankelijk van hun ontwikkelbehoefte een gedeelte van het traject kunnen volgen. 

Kunstenaars die vier tot tien jaar zijn afgestudeerd en een aantoonbare connectie hebben met Brabant kunnen zich aanmelden via jump@penningsfoundation.com 

Meer over jump!

Meer nieuws